zaterdag 5 juni 2021

Resumeren

Op 1 april 2000 heb ik mijn huidige woning betrokken, ik woon er met plezier, het is fijn gelegen in een soort mini-parkje met vijvers rondom waardoor er veel groen is en leven van (water)vogels. Als God het wil zal ik er op enig moment worden uitgedragen, m.a.w. ik zal, zoals het er nu naar uitziet, niet meer verhuizen.

In die 21 jaar is er veel gebeurd met de woning, daar dacht ik van de week aan naar aanleiding van de lekkage vanuit de badkamer. Toen ik hier kwam was de badkamer door de vorige bewoner 'verbouwd', maar zo gruwelijk dat de woningbouw besloot om die geheel te vernieuwen. Maar in tegenstelling tot wat nu gebruikelijk is, namelijk dit te doen vóór de nieuwe bewoner er komt te wonen, werd dat gedaan toen ik er net was ingetrokken. Dat dit het startsein was van vele ingrepen in en om de woning kon ik toen nog niet bevroeden. Ik zal eens resumeren en durf er geen geld op in te zetten dat het een complete lijst is. 

Na een jaar of drie werden de badkamers en toiletten van het gehele complex gerenoveerd, dus ook mijn badkamer die pas was vernieuwd. We konden kiezen uit vijf kleurstellingen. Ik weet nog dat het een heel gedoe was. Vervolgens werd om de paar jaar de buitenboel geschilderd aan de voorkant, maar ook op de lanai. De lanai zelf is ook eens volledig onder handen genomen met nieuwe vloertegels en muren die geverfd en zo nodig gerepareerd werden. Asbest is verwijderd en ramen zijn gedeeltelijk vernieuwd, met destijds een gedoe met het zijraampje welke enkel de bewoners van de hoekwoningen hebben. Dat heeft echt maanden geduurd voordat er actie op ondernomen werd. Ook is de keuken helemaal gerenoveerd en kon er, net als bij de badkamers, gekozen worden uit verschillende modellen. Tussendoor heb ik nog mogen meemaken dat tot twee keer toe mijn boiler van tachtig liter is leeggelopen in de keuken en heeft men door mijn gasleiding geboord bij werkzaamheden, zodat ik nu een soort omleiding door mijn huis heb lopen. Een paar jaar geleden zijn de bergingen helemaal vernieuwd en twee jaar geleden dus het duurzaam maken van de woningen met o.m. overal nieuwe ramen en zonnepanelen op het dak waarover ik uitgebreid heb geblogd. 

En nu dus de al eerder genoemde lekkage vanuit de badkamer. Inmiddels is er al iemand langs geweest. De man tikte met zijn schroevendraaier op de vloer rondom de afvoer en zei: "Ja, dat hoor je meteen, dat zit los eronder, dit is nog het oude systeem" en nog wat technische termen. Ik hoorde vanzelfsprekend niets anders dan een schroevendraaier waarmee op de tegelvloer werd getikt, maar dit geheel terzijde. Zijn conclusie was wat ik al vermoedde, hier moeten stevige maatregelen aan te pas komen en ook vrij snel. In ieder geval moet die hele vloer eruit, maar het kan ook zo zijn dat ze de muren meteen meenemen. Hij heeft een fotootje gemaakt ter verduidelijking voor z'n werkgever. 

Mij lijkt het laatste de meest voor de hand liggende oplossing. Iedere woning die nu leeg komt daar wordt de badkamer zoals ik die heb meteen vervangen voor een badkamer van nu. De aannemer gaat contact met mij opnemen. Zit ik te wachten op zo'n heel breek- en hakgebeuren? Nee, maar er is niet veel keus in dit geval. Hij vertelde dat als het een hele renovatie wordt, dus inclusief muren, het een week zal duren. Dat is te overzien. Ik ben dan wel van plan om hen de sleutel te geven, want misofonie-technisch gezien voel ik er niet veel voor om er bij te zijn. En ik weet nog dat ik dat ook heb gedaan bij de tweede renovatie van badkamer en toilet. Daarnaast wil ik niet weer een week vakantie opofferen hiervoor. 

Nu ja, het balletje is aan het rollen gebracht en ik veer mee en ook hier is er een zilveren lijntje dat na het hele breekgebeuren en een week doen als of het 1957 is qua badderen en het niet kunnen doen van de was, ik weer een nieuwe badkamer heb. En dan zit natuurlijk ook nog de vervanging van de pergola op de lanai in de planning op een nog nader te bepalen datum. 

  

Een week lang doen of het 1957 is. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten