dinsdag 1 juni 2021

In Memoriam: B.J. Thomas

Al op vijftienjarige leeftijd was Billy Joe (B.J.) Thomas medeoprichter van de band Triumphs. Ze hadden lokale hits en in 1965 scoorden ze een landelijke hit met 'So Lonesome I Could Cry'. Vervolgens stortte B.J. zich op een solocarrière en had in 1968 zijn eerste hit te pakken met 'Hooked On A Feeling', wat in ons land in 1972 een grote hit werd in de versie van Jonathan King. B.J.'s definitieve doorbraak kwam met een lied uit de film 'Butch Cassidy And The Sundance Kid', het wereldberoemde 'Raindrops Keep Falling On My Head'. Naast een gigantische hit kreeg het lied in 1970 ook een Oscar.

In Amerika had hij daarna in de periode 1970-1972 nog wat hits, maar een eenmalige rol in een film bleek een faliekante mislukking. Pas in 1975 bereikte hij weer de nummer één status met de countryklassieker met de onmogelijke titel 'Hey Won't You Play Another Somebody Done Somebody Wrong Song'. Hij ging zich met succes meer richten op het gospel-genre. 

Samen met Jennifer Warnes zong hij de titelsong in van de ook hier populaire tv-serie 'Growing Pains'. Het ging daarna een tijdlang niet goed met hem, hij kampte met alcohol- en drugsverslaving die hij overwon en vanwege zijn successen van weleer was hij sinds de jaren 90 geregeld op tournee en bracht ook nieuw materiaal uit. 

B.J. was 53 jaar getrouwd met Gloria en het stel heeft drie dochters. Op 29 mei j.l. is hij overleden aan de gevolgen van longkanker. Hij is 78 jaar geworden. 


B.J. met zijn vrouw Gloria. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten