donderdag 10 juni 2021

Tussenstand

Hoe zou het met de lekkage en de badkamer zijn van uw favoriete blogschijver? Dat is de vraag die op ieders lippen ligt. Na de op de tegels tikkende man die joviaal uitriep dat de hele badkamer moet worden gestript en weer opnieuw moet worden opgebouwd en dat dat zeker niet te lang op zich moest laten wachten, bleef het stil.

Ik ben, zoals u weet, het meer afwachtende type, 'het komt allemaal wel goed, maak geen golven' is mijn credo. Maar soms moet je even je stem laten horen. Vanwege de complete stilte en de opmerking dat er wel snel actie moet worden ondernomen nog na-echoënd in mijn oor besloot ik de bewonersconsulent nogmaals te mailen met de vraag of iedereen de urgentie in deze wel begrijpt en/of onderschrijft. Ter illustratie had ik een foto van het euvel meegestuurd. Ik snap dat er ad hoc mensen vrij gemaakt moeten worden om de klus te klaren, maar nu kreeg ik het idee dat er een 'het zal wel loslopen- houding' heerste. 

De bewonersconsulent belde me op en legde me uit dat het bedrijf wat de badkamer onderhanden gaat nemen eerst een offerte aan de woningbouw doet toekomen. Begrijpelijk, er kunnen natuurlijk niet in het wilde weg badkamers aangelegd gaan worden. Die offerte was, eigenlijk tegelijk met mijn tweede mail, gekomen en het was goedgekeurd, maar eerst dient een ander bedrijf te komen om te onderzoeken of er destijds bij het zetten van de tegels geen asbesthoudende producten zijn gebruikt. Nou, zeventien jaar geleden was dat ook al uit den boze, en ze gaf ook aan dat het zeer onwaarschijnlijk was, maar tóch komt er nu maandagochtend een man om een tegeltje uit de vloer en een tegeltje uit de wand te tikken om het echt zeker te weten. Pas dán kan het grote werk beginnen. 

Nu gebeurt er voorlopig ook nog niks, maar ik ben wel meegenomen in het plan van aanpak en weet wat er staat te gebeuren, dat is toch net even een ander gevoel. O ja, het een week, of misschien wel langer, niet gebruik kunnen maken van de douche heeft zich al opgelost. Met de nieuwe versoepelingen is het ook weer mogelijk om op de sportschool te douchen. Zilveren lijntjes mensen, ze zijn heus altijd te vinden. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten