zondag 27 juni 2021

Omringd door gekken week 26

Vanwege de antihomowet die Hongarije heeft ingevoerd, zou het land bij kop en kont moeten worden gepakt en meteen uit de EU moeten worden gegooid. Maar u en ik weten dat zulks niet zal gebeuren, daar wordt heel omzichtig mee omgesprongen, en het kán ook gewoon niet eens. Nederlandse bedrijven als ING en Unilever en ook voetbalbond KNVB spreken zich allemaal uit tegen die omstreden wet. En dat is het, want vandaag speelt het Nederlands elftal gewoon in Boedapest en Unilever spreekt zich dan wel uit tegen de wet maar zegt tegelijkertijd zich wel aan de wet te houden: "We zullen de nieuwe wetgeving bekijken en ervoor zorgen dat onze marketingactiviteiten aan de nieuwe regelgeving voldoen". 

Ze komen er maar niet uit. Het gepeupel heeft gekozen, maar ze willen niet met elkaar. Waarom kiezen we dan nog? Zoek het lekker zelf uit. Wopke Hoekstra van het vreselijk door de mand gevallen CDA heeft tegen informateur Mariëtte Hamer onomwonden gezegd dat hij net zoveel afkeer heeft om samen te werken met GroenLinks en PvdA samen als met PVV en FvD. Ik denk dat genoeg ook niet met het CDA willen. 

UEFA vindt een stadion met regenboogverlichting te ver gaan, een land waar voorlichting over homoseksualiteit en genderdiversiteit is verboden staan ze verder niets in de weg. Dan ben je als organisatie gewoon af. De Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken was woedend van het idee alleen al: 'Erg schadelijk en zelfs gevaarlijk om sport en politiek te mengen'. Politiek? Nee lul, mensenrechten. Het bestaansrecht van een minderheid beetje bij beetje uitvlakken, dan ben je lekker bezig. En u weet dat onze Geert en Thierry een harde plasser krijgen van de Hongaarse premier dictator Viktor Orbán. 

5,3 Miljoen telefoontjes zijn er gepleegd om een afspraak te maken voor het Janssen-vaccin en 78.000 afspraken zijn ingepland. Op één dag. GGD Utrecht organiseert een 'priknacht' voor het Janssen-vaccin opgeluisterd door een dj. In Amsterdam komen er vanaf zaterdag grote tv schermen om op terrassen met malkander voetbal te kunnen kijken. Dat het vaccin niet meteen werkt als de naald er weer uitgaat, daarvan is niet iedereen doordrongen, zo lijkt het. Met het halen van die prik willen mensen met vliegtuigen, boten en treinen op vakantie gaan naar verre oorden. In het land naast ons, het Verenigd Koninkrijk, grijpt de Delta-variant van het coronavirus genadeloos om zich heen. Eind augustus zal deze zeer besmettelijke variant verantwoordelijk zijn voor zo'n 90 procent van de besmettingen in Europa. Het zal weer een roerig najaar worden. Ik zou de mondkapjes nog maar niet weggooien.  

André Hazes is 17 jaar dood en dat moet worden gevierd vindt beroepsweduwe Raggel, die het geluk had dat op het moment van overlijden de ingang gezette scheiding nog niet was uitgesproken. Het lijk moet wel geld blijven genereren, vandaar dat de treurende weduwe een samenwerking is aangegaan met Lidl waar men de volgende items kan kopen: Hazeshoodies, Hazesboxershorts, Hazesbadslippers, Hazesjoggingbroeken, Hazessokken, Hazesbadjassen, Hazes-T-shirts, Hazeslegpuzzels, Hazeskoeltas, Hazesvlieger ('K heb hier een brief voor me moehoedeééér' (sic)) en Hazesstrandlakens. Wie in godsnaam gaat dat kopen?



Geen opmerkingen:

Een reactie posten