zondag 6 juni 2021

Omringd door gekken week 23

Over allerlei illegale feestjes in coronatijd trekken we geen wenkbrauw meer op, omringd door gekken, u weet toch. Maar nu er in Opmeer door jongeren een illegaal feestje is georganiseerd op de lokale begraafplaats, had ik toch wel even een 'wat de neuk'-momentje. De partyanimals hebben zelfs over de graven gelopen, of dat in polonaise was is niet bekend. Er zijn vernielingen aangericht en ze hebben een teringzooi achter gelaten nadat de politie het feest beëindigde. 

Ach ja, kinderen, je krijgt er zoveel voor terug. Dat zullen die ouders van het meisje die een briefje met 'Help ik ben ontvoerd' op de ruit van de auto had geplakt ook wel vinden. Een andere automobilist die het briefje zag had de politie ingeseind. Verschillende eenheden werden gepositioneerd en men is er achteraan gegaan. Eenmaal staande gehouden bleek het helemaal niet om een ontvoering te gaan, maar het kind had geen zin om te gaan winkelen en meende met het briefje onder een dagje winkelen uit te kunnen komen. 

"Dan wordt het een rommeltje in de uitvoering" dat is wat Hugo de Jonge zei van een vrije keuze over welk vaccin je toegediend krijgt. Een rommeltje in de uitvoering, hij zei het echt. Nee, dat hele vaccinatiegebeuren is echt een toonbeeld van accuratesse met een goed doordachte strategie en voortvarendheid zonder hiccups. Maar zijn tegenwerpingen ten spijt, nu mogen de mensen die geen AstraZeneca wilden alsnog gevaccineerd worden met een ander vaccin.  

Sywert van Lienden, u weet wel, het kind van negen miljoen, vroeg zich vorig jaar nog hardop af of het niet verstandig zou zijn om de wettelijke verplichtingen rondom vakantiegeld te laten vervallen. Want 'we gaan waarschijnlijk toch amper op vakantie'. De lieverd beseft niet dat vakantiegeld geen cadeautje is, maar uitgesteld loon waar gewoon voor gewerkt is. 

Och heden, Thierry Baudet heeft z'n bek weer een douw gegeven. De lavendel en andere substanties snuivende boreale grootheid wil zijn Forum voor Democratie uitbouwen tot een soort gesloten samenleving, met o.m. een eigen woningbouwvereniging, eigen scholen, een eigen week- of dagblad, en eigen munteenheid en een datingapp voor gelijkgestemden.

Geen weldenkend mens gelooft dat wat op de Wit-Russische staatstelevisie is uitgezonden. De opgepakte en mishandelde Roman Protasevitsj laat zich daar lovend uit over de dictator van het land Aleksandr Loekasjenko. Dit is vanzelfsprekend op hardhandige wijze afgedwongen. Hardhandig ja, want kijkt u maar eens naar de polsen van Roman die onder zijn lange mouwen vandaan piepen. Mannetjes als Aleksandr hebben zulke fragiele ego's dat ze waarschijnlijk een harde plasser krijgen van ophemelende woorden ook al weet ie dat de spreker er geen pest van meent.  

Oppertrut Martien Meiland, de man die steeds meer op een oud wijf gaat lijken, het wandelende cliché die alle vooroordelen in één persoon verenigd moet niets hebben van Gay Pride: "Gay Pride háát ik. Zo belachelijk dat dat bestaat. Die gekke mannen die met leren veters door hun kont op zo'n boot staan te dansen. Doe even normaal joh." Mede door de emanciperende werking van o.a. Gay Pride kan hij een bejaarde gilnicht zijn met wijvensjaaltjes om z'n kippennekje. Meanwhile is 'doe even normaal joh' uit zijn mond wel een gotspe te noemen.   



Geen opmerkingen:

Een reactie posten