zaterdag 19 juni 2021

Valkuil

Elk mens heeft zo zijn of haar eigen valkuil waar ie steeds weer invalt. Ik ook, ik heb al jong in het leven geleerd dat je niet zomaar ergens van uit moet gaan, en toch steeds weer merk ik dat ik het wel doe, ik ga/ging ervan uit dat.... nou ja, vult u maar in. Vaak zijn het zaken die voor mij vanzelfsprekend zijn, dat ik pas achteraf denk, ach ja ik ging er weer eens van uit.

Onlangs ging ik er dus van uit dat een gemelde lekkage alarmbellen zouden doen gaan rinkelen bij hen die het gaan verhelpen. Zelf vind ik het nogal wat, een lekkage, maar ik blijk een roepende in de woestijn. Afgelopen maandag stond om iets voor half acht een jongeman voor mijn deur die een wandtegeltje en een vloertegeltje uit de badkamer ging wegtikken om te zien of er asbesthoudende materialen waren gebruikt bij het maken ervan. Ik wist dat het niet was gebeurd, de bewonersconsulent wist dat het niet was gebeurd, de hele wereld wist dat het niet was gebeurd, want zeventien jaar geleden werd er al niet meer met asbest gewerkt. De jongeman constateerde dan ook dat het niet zo was. Ik ging ervan uit dat dinsdag of op z'n laatst woensdag de mannen zouden komen om de badkamer te ontmantelen en zo de lekkage bloot te leggen, die te verhelpen en een start zouden maken met het plaatsen van een nieuwe badkamer. 

Bij navraag werd mij door de bewonersconsulent uitgelegd dat men eerst moest wachten op het rapport van de jongeman die de tegeltjes had weggetikt. Dat moest dan in een landelijke (!) database of iets dergelijks worden opgenomen, en daar gingen gerust wat dagen overheen. Vervolgens ging de aannemer een planning maken en eerst dan en niet eerder werd ik geïnformeerd. 

Aan de drie weken geleden door mij gemelde lekkage is dus nog niets gedaan, terwijl ik ervan uitging dat ik op dit moment de nieuwe badkamer aan het inrichten zou zijn. "Het wordt steeds erger, hè" deelde ik de bewonersconsulent mee. "Het lekt nu ook door de vloer heen naar de begane grond, daar staan emmers onder". "Ik had ook niet de illusie dat het beter zou worden" antwoordde ze nuchter. 

Ik ging er dus van uit dat een lekkage met de hoogste prioriteit zou worden behandeld. Ik ben weer eens in mijn oude valkuil gelazerd. Maar goed, u kent me en weet dat ik op zich een vrij geduldig mens ben en me neer kan leggen bij zaken waar ik zelf weinig tot geen invloed op heb. Het is dat waar ik in het hiernamaals voor zal worden beloond. De vloerbedekking in zowel de slaapkamer als het gangetje boven kunnen inmiddels als verloren worden beschouwd, ik ben ook reuze benieuwd wat ze aan het zich met water volgezogen beton gaan doen en ik vraag me af hoe lang men nog denkt te kunnen wachten met in actie komen, tot dusver hebben foto's en het steeds erger worden van het euvel niet echt veel indruk gemaakt. Ik heb zomaar het vermoeden dat het blogtechnisch gezien een lang feuilleton zal gaan worden.  

Het lekt nu op drie plaatsen door het plafond heen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten