woensdag 11 maart 2020

Conversion therapy

De Minister van Justitie van Canada, David Lametti, wil conversion therapy in zijn land verbieden. Conversion therapy zijn therapieën die homo's zouden kunnen 'genezen'. Het Canadese kabinet heeft een wet voor het verbod ingediend. Ook worden Canadezen die hun minderjarige kind naar het buitenland brengen om daar zo'n soort behandeling te laten ondergaan strafbaar. 'Deze praktijken moeten uit ons land verdwijnen, de therapieën die homo-jongeren zouden kunnen veranderen in hetero's zijn immoreel. Bovendien zijn ze gebaseerd op een leugen, alsof iemand met een andere geaardheid slecht is en gerepareerd moet worden.' Men verwacht dat het wetsvoorstel een meerderheid in het parlement krijgt.

In Duitsland is vorig jaar ook een wet aangenomen die deze walgelijkheden verbiedt. Als u denkt dat zulks in Nederland natuurlijk allang verboden is, moogt u opnieuw denken. Vorig jaar riep de Tweede Kamer het kabinet op om ook zo'n wet aan te nemen. Maar de gristelijke partijen stemden toen tegen dit voorstel. Dit zijn dezelfde partijen die nu instemmend knikkend in hun krantje het Reformatorisch Dagblad kunnen lezen dat: 

Niet corona heerst, maar God regeert. Het coronavirus is slechts een tweede oorzaak, een middel in Gods hand. Hij zendt ziekte zoals ooit de plagen in Egypte, om de mens tot inkeer te brengen. Christenen hoeven daarvoor niet te verwijzen naar China, Iran of Italië. Ze hoeven ook geen verwijten te maken aan een overheid die abortus en euthanasie verdedigt of Nederland een genderideologie opdringt. Laten ze de hand in eigen boezem steken en zichzelf onderzoeken.

Ja, ik heb ook een weinig in mijn mond gevomeerd toen ik het las. Maar niet alleen de gristelijken hebben tegen gestemd, ook PVV en FvD zagen niets in het voorstel om Nederlandse jonge lhbt'ers te beschermen tegen deze weerzinwekkende praktijken. Deze twee partijen zijn ook niet zo heel pro lhbt. Ja, alleen als zij er moslims mee in een kwaad daglicht kunnen zetten, dan worden termen als 'onze homo's' ineens in de mond genomen, maar in het fascistische gedachtegoed wat zij nastreven is slechts ruimte voor de witte alles overheersende heteroman en zijn kinderen barende, haar man gehoorzamende en haar dagen in het huishouden doorbrengende witte, liefst blonde, vrouw.

Denkt u nog eens aan de standpunten van deze gristelijke en fascistische partijen als wij, zo God dan wel corona ons niet al van de aardbodem hebben gevaagd, volgend jaar mogen gaan stemmen?  
















Geen opmerkingen:

Een reactie posten