zondag 29 maart 2020

Positiviteit

Juist in deze tijd is het nodig als dagelijkse vitaminen, positieve berichtjes hoe klein en triviaal ook.

Een 95 jarige Japanse vrouw vindt het heerlijk om Tetris te spelen op haar GameBoy, maar op een gegeven moment is ie stuk en is er geen winkel die het kon repareren. Haar kleinzoon schreef een brief naar Nintendo waarin hij de situatie uitlegde. Ze stuurden hem een splinternieuwe op en wenste zijn grootmoeder een lang leven toe.

In Beverwijk vond Richard de Bree een gouden trouwring met zijn metaaldetector. Een paar weken later liep hij het stel van wie de ring was toevallig tegen het lijf en raakte met hen aan de praat en kwam er zo achter dat de ring van Johan was, de man die hij net had ontmoet. Het echtpaar wil Richard belonen met een geldbedrag, maar die wil daar absoluut niets van weten. Hun dankbaarheid is voldoende voor hem.

Moeder verteld dat ze aan haar 11 jarige zoon heeft uitgelegd wat 'uit de kast komen' betekent.
"Maar waarom wordt dat zo genoemd? Je hoeft er toch ook niet voor uit te komen dat je hetero bent?" Ik heb hoop voor de volgende generatie.

Dat de natuur er voordeel bij heeft dat de mens nu (tijdelijk?) pas op de plaats maakt is wel duidelijk. Zo is in India de ernstig bedreigde malabar civet gezien in de uitgestorven straten van Kerala in India. De laatste keer dat het dier is gezien was in 1990.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten