maandag 23 maart 2020

In Memoriam: Kenny Rogers

Mijn eerste kennismaking met Kenny Rogers was zijn hit "Coward Of The County", wat ik tot op de dag van vandaag nog steeds een geweldig nummer vind, het is zo'n verhalend liedje over Tommy een zachtaardige jongen die zijn vrouw komt wreken en de Gatlin boys de bar uit slaat. Kenny kon als geen ander zulke nummers zo zingen dat je het als een film aan je voorbij ziet gaan.

In zijn carrière schuwde hij controversiële onderwerpen niet om over te zingen. In "Ruby, Don't Take Your Love To Town" gaat het over een aan een rolstoel gekluisterde Vietnamveteraan en in "Reuben James" handelt het over een zwarte man die zich ontfermt over een wit kind. We hebben het over eind jaren zestig. Het was ook Kenny die een grote hit scoorde met "She Believes In Me", wat een openbaring bleek voor de vele fans van kroegenhits, want André Hazes maakte daar met het rijmwoordenboek op schoot "Sai Gelooft In Mai" (sic) van.

Kenny heeft ook vele duetten gezongen, o.a. met Dolly Parton, Sheena Easton en Kim Carnes. Naast zanger was hij ook acteur in twee speelfilms en verschillende tv-series. In 2016 vond Kenny het wel genoeg, na meer dan vijftig albums en zeventig singles ging hij op afscheidstournee een deed daar ook Nederland bij aan op 3 november 2016.

Kenny was vijf keer getrouwd en heeft vijf kinderen. Hij is op 20 maart 2020 op 81 jarige leeftijd overleden. Vanwege de corona-pandemie houdt de naaste familie een kleine privé-ceremonie. Er zal een publieke herdenkingsplechtigheid plaatsvinden wanneer dat weer mogelijk is.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten