zondag 22 maart 2020

Daniël Buter

Er zijn in deze verwarrende corona-tijden naast alle schokkende en verdrietige berichten ook veel mooie en positieve zaken te benoemen die juist in deze situatie mensen bij elkaar brengt. Als u het geluk heeft dat uw werkgever zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt en u dus tijdelijk thuis bent en u op uw beurt weer uw eigen verantwoordelijkheid ter harte neemt en niet naar winkels, parken en stranden gaat, dan heeft u vast wel tijd om die prachtige verhalen en initiatieven tot u te nemen. Daarnaast gebeuren er nog wel meer dingen die ongelooflijk fijn en hartverwarmend zijn, zoals de beslissing dat de negentienjarige Daniël Buter definitief in Nederland mag blijven.

Door alles wat er nu gebeurt bent u het misschien vergeten, maar op 7 november vorig jaar werd de in Nederland geboren en getogen Daniël door de Immigratie- en Naturalisatiedienst opgepakt omdat hij, door fouten van zijn ouders en de gemeente, geen paspoort heeft. Wel had hij een burgerservicenummer omdat hij op het paspoort van zijn vader stond bijgeschreven, maar dat werd ook met terugwerkende kracht ingenomen. Zo kwam het dat hij vier weken in detentie in Rotterdam zat.

Afgelopen vrijdag liet het IND weten dat Daniël tóch in Nederland mag blijven. Hij is heel blij en vertelt dat het eerste wat hij nu gaat doen is het zoeken naar werk, zich gaat inschrijven voor een studie en een bankrekening openen.

Wat een heerlijk en positief bericht in deze bange tijden.

Daniël Buter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten