vrijdag 17 juli 2020

Boeren Verdedigings Macht

En zo hebben we sinds mei 2019 een eigen terreurorganisatie in Nederland onder de wel heel Nederlandse naam Farmers Defence Force. Opgericht door boeren die zoals zij het zelf noemden 'werden geconfronteerd met de excessen van milieuextremisten'. Een jaar later lagen ze al rollebollend over straat vanwege onenigheid over de te volgen koers. Wat is overgebleven zijn boeren die naast het runnen van hun boerderij blijkbaar tijd hebben om allerlei acties te organiseren en ook aan deel te nemen, door het hele land en daarbij geweld, vernielingen, blokkades en intimidatie niet schuwen. Doodsbedreigingen aan o.a. ministers Carola Schouten en Kajsa Ollongren en Tweede Kamerlid Tjeerd de Groot behoren ook tot hun wijze van handelen. Het is wel goed om te beseffen dat lang niet alle boeren achter deze manier van actievoeren staan.

In eerste instantie had het boerenprotest op 1 oktober in Den Haag vorig jaar wel iets van het liedje 'Guus' van Alexander Curly. Boeren die om drie uur 's nachts op hun landbouwvoertuigen naar de Grote Stad gingen, maar al na twee weken werd er met een tractor een deur uit het provinciehuis in Groningen gereden. Dat deed Guus niet, die ging op zoek naar vrouwen.

Dat geeft te denken. Zou het de schuld zijn van de immer in kinderkleding gestoken Yvon Jaspers die al sinds 2004 vrouwen voor boeren zoekt zodat deze tijd over hebben om te gaan rellen? Het zou zomaar kunnen. Ik had onderhand verwacht dat die zoekende boeren na zoveel jaar wel eens op raken, maar niets lijkt erop dat dit programma binnen afzienbare tijd zal stoppen.

De voorvouw van FDF, Sieta van Keimpema, van wie ik in eerste instantie dacht dat het Gretta Duisenberg was, diezelfde harde kop en hetzelfde te zwart geverfde haar, praat in interviews alles recht wat krom is betreffende de acties van de boeren. En mocht u toch nog begrip op kunnen brengen voor FDF, zal het feit dat types als Thierry Baudet en Geert Wilders met hun chronisch verongelijkte achterban zich vierkant achter deze getractoriseerde knokploeg opstellen u doen realiseren dat het niet oké is.

De nieuwe aangekondigde actie van FDF zal woensdag 22 juli plaatsvinden, ze gaan dan in plaats van het land omploegen of ander boerderijgerelateerd werk doen weer met hun landbouwvoertuigen de snelweg op en houden nog in het midden wat ze verder van plan zijn. Het kan uiteenlopen van wegblokkades tot aan 'wilde acties'.  Ze roepen iedereen op om die dag thuis te blijven. De Cosa nostra is er niets bij vergeleken. Het leger (!) is al eerder ingezet tegen deze ongeleide projectielen met anger issues, ik kan me zo voorstellen dat dat aankomende woensdag helaas ook weer nodig zal zijn.

🎵Lekker op de trekker....🎵

Even een deurtje forceren. 

Sieta van Keimpema.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten