zaterdag 4 juli 2020

Toen en Nu: John Travolta

Voor mensen die de acteur John Travolta enkel kennen van nu kan ik mededelen dat de man een ware sensatie was in de tweede helft van de jaren zeventig. Wij leerden hem hier kennen in 1977 met de film "Saturday Night Fever", maar in thuisland Amerika was hij al een 'household name' toen hij in 1975 de rol speelde van Vincent Barbarino in de sitcom "Welcome Back Kotter".

Met "Saturday Night Fever" verwierf hij wereldfaam welke nog werd overtroffen door de film van de musical "Grease" een jaar later waarmee hij bewees naast goed te kunnen dansen ook nog te aardig te kunnen zingen. Iets wat men in Amerika al wist, want hij had daar in 1976 en 1977 twee albums en verschillende singles de hitparade ingezongen. Die werden na het succes van "Grease" natuurlijk wereldwijd heruitgebracht.

Na deze grote successen heeft John aan een hele serie films meegewerkt, zowel flops als grote successen. In 1983 kroop hij weer in de rol van Tony Manero en maakte met "Staying Alive" een vervolg op "Saturday Night Fever". In dat zelfde jaar maakte hij samen met Olivia Newton-John, met wie hij het grote succes van "Grease" had gedeeld de film "Two Of A Kind". John en Olivia zijn altijd vrienden gebleven en zo nu en dan als de gelegenheid zich voordoet klimt John op het podium bij een concert van Olivia om samen nog eens hun hits uit "Grease" te zingen.

John is nu 66 jaar en acteert nog steeds. hij is getrouwd met actrice Kelly Preston en het stel kreeg drie kinderen, waarvan de oudste zoon, Jett, in 2009 op zestienjarige leeftijd is overleden. De jongen leed aan de ziekte van Kawasaki  en een toeval tijdens een vakantie op de Bahama's is hem fataal geworden.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten