woensdag 21 oktober 2020

Geduld

U als lezer van mijn blogjes leeft, zo vermoed ik, ook een klein beetje mee met de persoonlijke wetenswaardigheden die ik met u deel. Ik leid geen groots een meeslepend leven, maar de dingen waarvan ik vind dat ze de moeite van het vermelden waard zijn deel ik graag met u. Zo weet u dat deze maand de gouden klinker met mijn moeders initialen gelegd zou gaan worden in de Jozefstraat in Delft.

Echter kreeg ik gisteren bericht dat er geen goed nieuws was. De gouden klinkers, waaronder ook die van mama, waren niet goed uit de oven gekomen. De klinkers worden met de hand gegraveerd en bij deze lichting zijn de initialen niet diep genoeg in de klinkers gemaakt. Daar kwamen ze achter bij het glazuren, de initialen liepen vol met glazuur en werden daardoor slecht leesbaar. 

De organisatie Delf Is Goud vindt de kwaliteit niet acceptabel en laat de klinkers opnieuw produceren. Ze hopen in november terug te komen met meer informatie over de planning. Ter illustratie zaten er verschillende foto's bij met hoe het is misgegaan.

Waar gehakt wordt (in dit geval vrij letterlijk) vallen spaanders. Zoiets kan gebeuren en ik vind het heel netjes dat we ervan op de hoogte gesteld worden. Ik ben een geduldig mens, dat heb ik van vader, mijn moeder was dat zeer zeker niet, en van uitstel komt geen afstel. Onze moeder en al die andere mensen die in de Jozefstraat met een klinker worden herdacht verdienen natuurlijk niets dan het beste.

Eigenlijk is het niet zo heel erg, nu met de tweede piek en de lockdown-light light waarbij verplaatsingen tot een minimum dienen te worden beperkt had ik er toch niet zo'n fiducie in om te gaan reizen ook al zou het met de auto zijn. Maar u die ook met deze gebeurtenis vanaf het idee en de ontwikkelingen sindsdien meeleeft zal in de nabije toekomst een foto tegemoet kunnen zien van mijn zus en mij in de Jozefstraat te Delft bij de gouden klinker van Jeanette Eleonora Françoise Gerardina, Netty voor intimi en Mama alleen voor ons. Even geduld a.u.b..

Hier is goed te zien hoe mis het is gegaan, de bovenste klinker is zoals het hoort. De twee eronder
zijn voorbeelden van de 'misbaksels' die opnieuw worden gemaakt.  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten