maandag 5 oktober 2020

#ProudBoys

Proud Boys is een extreem rechtse neofascistische organisatie waar enkel witte mannen als leden worden toegelaten. Nodeloos te vermelden dat zij geweld niet schuwen en orgastisch worden van wapens. Donald Trump stipte deze trouwe aanhangers van hem even aan tijdens het desastreuze debat tussen hem en Joe Biden voordat de voorzienigheid ingreep en hem corona gaf.  'Stand back and stand by' zei The Donald over/tegen hen. Daar kregen de Proud Boys lichte erecties van en zagen in die vijf woorden een stilzwijgende goedkeuring voor hun gewelddadige acties. Wat, als je het oranje orakel een beetje volgt, waarschijnlijk ook wel zo is.

En toen gebeurde het volgende op Twitter, onder #ProudBoys. kaapte de gaycommunity wereldwijd de hashtag door er foto's te plaatsen van henzelf met hun partner of gewoon lieve foto's van twee verliefde mannen. Vrolijke en kleurrijke foto's in plaats van de diepzwarte haat die de Proud Boys normaliter verspreidt. Protest met humor en een knipoog, dat is mijn kopje thee. 

Scroll er maar eens doorheen op Twitter en je wordt vrolijk. Ook ik heb een heel klein steentje bijgedragen, een kiezeltje maar. Ik heb onder #ProudBoys een foto geplaatst uit de prachtige Nederlandse film 'Jongens', die internationale prijzen heeft mogen ontvangen. Het coming of age verhaal van twee jongens, Sieger en Marc, gespeeld door Gijs Blom en Ko Zandvliet. 

Liefde is sterker dan haat.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten