donderdag 15 oktober 2020

In Memoriam: Conchata Ferrell

De lijst met films en tv-series waaraan Conchata Ferrell heeft meegewerkt is aanzienlijk, vanaf 1974 is ze op tv te zien geweest als gastster in o.a. "The Love Boat",  "Who's The Boss" en "Murder She Wrote". Ze behoorde tot de vaste cast in o.a. "E/R", "L.A. Law" en "Teen Angel". Ook in speelfilms als "Erin Brockovich" en "Edward Scissorhands" maakte ze haar opwachting. Daarnaast heeft ze ook verschillende prijzen gewonnen met theaterrollen. Maar de rol waarmee ze altijd vereenzelvigd zal blijven worden is die van de botte grofgebekte huishoudster Berta in de serie "Two And A Half Men" waarin ze van 2003 t/m 2015 heeft gespeeld.

Oorspronkelijk was het personage Berta geschreven als een Oost-Europese vrouw, maar Conchata wist de producers te overtuigen dat een 'trailer park' aanpak beter zou werken. Ze gingen erin mee met meer dan tweehonderd episodes waarin Conchata's Berta te zien is tot gevolg. Door haar collega's werd ze Chatty genoemd, Charlie Sheen en Jon Cryer die de hoofdrollen speelden in "Two And A Half Men" reageerden geschokt op haar overlijden en zeggen beiden dat Conchata juist zo heel anders was dan Berta. Charlie verwoordde het zo: 'Your housekeeping was a tad suspect, your 'people' keeping was perfect'.

Conchata was sinds 1986 getrouwd met Arnie Anderson samen hebben ze een dochter, Samantha. Op 12 oktober j.l. is ze overleden aan een hartaanval na een ziekbed sinds december 2019. Ze is 77 jaar geworden. 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten