vrijdag 9 oktober 2020

Grand slam

Ieder jaar kijk ik naar het ons kent ons feestje voor en van bekend Nederland, het Televizier-Gala. Dit jaar was het natuurlijk anders, normaliter zou Carré bomvol zitten, maar nu tijdens de tweede coronagolf mochten er maar dertig mensen in de zaal zitten, dat waren de genomineerden en hun eventuele plus ones. De wat sobere en daardoor juist veel intiemere sfeer kwam het gala ten goede vond ik.

De organisatie had van te voren opgenomen filmpjes waarin de genomineerden werden voorgesteld gesitueerd in bekende tv- formats, waarna live de winnaars bekend werden gemaakt. Chantal Janzen won haar zesde ring als beste presentatrice, ik vind haar dan ook één van de leukste vrouwen op tv, dus erg gegund van mijn kant. Ze had een mooie bedankspeech waarop ze het belang van de culturele sector in zijn algemeenheid en de tv in het bijzonder benadrukte.

Maar de grote winnaar van de avond was natuurlijk Tim Hofman. Hij won maar liefst drie prijzen in drie categorieën, dat is volgens mij in de 55 jaar dat het gala bestaat nog nooit voorgekomen. Hij won voor de beste online videoserie '#BOOS', de beste presentator en de Gouden Televizier-Ring voor het programma 'Over Mijn Lijk'.  Tim had Alex, de enige die in het programma te zien was en nu nog leeft en diens vrouw Linda meegenomen naar het gala. Eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik het programma nog nooit heb gezien. Ik weet waar het over gaat en ik vind het meer dan prachtig en goed dat zo'n programma al jaren op tv is, maar ik ken mezelf en ik ben daar veel te emotioneel voor, dan zit ik snikkend voor de tv om die jonge mensen die niet lang meer te leven hebben. Maar zeer terecht dat dit programma de Gouden Televizier-Ring heeft gewonnen. En ook dat Tim een soort Grand slam heeft mogen ervaren, met z'n drie verzilverde nominaties. Ken hem niet zo heel goed, maar volgens mij een jongen met het hart op de goede plaats als ik zo nu en dan zijn tweets voorbij zie komen en lees waar hij mee bezig is. 


Een terecht blije Tim met zijn ring in goed gezelschap van Alex en Linda.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten