dinsdag 3 augustus 2021

De laatse loodjes

Vorige week hoorde ik dat het allemaal net even anders zat dan gedacht met alle (schade)gevolgen van dien en op dit moment, precies een week later, is de badkamer betegeld, gevoegd en gekit. Vandaag wordt het sanitair aangebracht door de zelfde mannen van de waterleiding.  Ik zie de mannen niet, gisteren heeft ie de sleutel opgehaald omdat ze er niet voor achten kunnen zijn. Ik heb een briefje opgehangen waarin ik ze vriendelijk vraag of ze de wasmachine voor me terug willen zetten in de badkamer en als ze willen/kunnen ook weer aansluiten. Alleen krijg ik dat niet voor elkaar, dat aansluiten zou wel lukken, het is een andere schakelaar en er zit een gebruiksaanwijzing bij hoe het moet, maar voor hen is het dagelijks werk. Kan ik zomaar vanaf vanavond weer douchen in eigen huis in plaats van enkel op de sportschool.

Morgen komt dan de man die de overige (water)schade gaat herstellen, ook hem zie ik niet. Hij weet als het goed is wat ie moet doen, maar ook voor hem voor de zekerheid een briefje opgehangen met wat er precies is beschadigd. Daarbij overvraag ik waarschijnlijk, maar ik doe het verzoek om vanwege het verruïneerde stuk muur in het gangetje wat hersteld moet worden om alle vier de kleine muurtjes glad te schuren, zodat ik er op zou kunnen behangen. Nu zit er, al sinds ik het huis bewoon, een soort bobbeltjes-granol op, dat mag er voor mij wel af. Daarnaast is het behang in de slaapkamer aan de onderkant bij de leidingen zo beschadigd door het verbranden vanwege het lassen en zijn die leidingen zo lelijk dat ik gevraagd heb om er een soort kastje omheen te maken. Ik ben benieuwd of deze verzoeken worden gehonoreerd. 

Omdat een bouwdroger in mijn slaapkamer zou betekenen dat ik dood wakker zou kunnen worden, heb ik van het gedeelte waar het beton nat is geworden de vloerbedekking reeds verwijderd. En zo zonder het doorweekte tapijt erop en de lekkage die gestopt is droogt het bijna zienderogen. Ook het tapijt in het gangetje heb ik eruit gerukt, het was zo doorweekt en viezig, dus niet van dat benauwde, hoppa!

Ik zit dus nog wel even in de verbouwingsfase qua tapijt, dat wordt 8 september gelegd en zoals eerder gezegd zijn er lieve vrienden die aangeboden hebben om te behangen wat is beschadigd, dus langzaam, hoewel ik het eigenlijk best snel vind gaan, maar zeker daalt het stof neer (letterlijk!) en krijg ik m'n normale huis weer terug. 

Het vrolijke geel/wit is nu het wat statische antraciet/off white
geworden, maar het is prima zo, Laat het sanitair
maar komen!

Dit is natuurlijk afzichtelijk, dus iets er omheen fabriceren
lost alles op. 

Slaapkamer half om half. Waldemar staat aan de
goed kant. 


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten