dinsdag 31 augustus 2021

Herinnert U zich deze nog? #180


 HANK MIZELL
"JUNGLE ROCK"
1976
Aantal weken: 9
Hoogste positie: 1

Mocht de video niet te zien zijn, klik hier.


Hank werd als William Mizell geboren op 9 november 1923. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was hij werkzaam bij de US Navy. Hij begon na zijn diensttijd met zijn muzikale carrière, Hank werd zijn artiestennaam omdat hij zo door een DJ werd genoemd, naar de countryzanger Hank Williams, na een optreden op de radio met zijn gitaar. 

Bovenstaande single nam hij al in 1958 op maar het werd geen succes. In 1962 stopte Hank met zijn muzikale carrière en werd predikant voor de Church of Christ. In 1971 werd op een Nederlands verzamelalbum 'Rock 'n' Roll vol. 1' dit nummer toegevoegd. Een DJ in Engeland ontdekte het nummer en liet het regelmatig horen. Het liedje werd zo populair dat men het in maart 1976 op single uitbracht. Als gevolg daarvan werd het een hit in heel Europa. 

Een speurtocht naar Hank leverde aanvankelijk niets op, zodat in de Britse 'Top of the Pops' een dansgroep het liedje visueel ondersteunde. Maar uiteindelijk vond men Hank in Tennessee, die geen idee had van wat er allemaal gebeurde in Europa met zijn achttien jaar oude nummer. Hij werd overgehaald naar Europa te komen en zo ziet u Hank in de bovenstaande video op z'n 53e gekleed in kakikleding inclusief hoedje zijn liedje playbacken in 'Toppop'

Hij nam daarna nog wat singles op maar zonder veel succes. In december 1992 is hij overleden op 69 jarige leeftijd. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten