zondag 29 augustus 2021

Omringd door gekken week 35

Met open mond heb ik het verhaal gehoord van iemand in Disney Land Parijs, die een kindermenu wilde bestellen omdat zijn maag nog ontstoken was vanwege alle behandelingen tegen kanker en daardoor nog niet veel kon eten. Dat mocht niet, tenzij hij kon aantonen dat hij écht kanker had. 

Binnen een week na de regenboogvlaggenbrand in Amsterdam is er in Rotterdam geprobeerd brand te stichten bij de sportschool van Paul van Dorst die tevens voorzitter is van de Feyenoord-supportersvereniging 'De Roze Kameraden'. Ook waren er eenhersencellige leuzen als 'kk homo's sterf' en 'kk flikkers niet welkom' op de muren gekalkt. Nee, het gaat helemaal de goede kant op met de acceptatie van de lhbt medemensch. 

Door het landelijk lerarentekort is er in Lelystad een groep 8 (de vroegere zesde klas voor mensen van mijn generatie) met 52 leerlingen. Ter vergelijking, mijn zesde klas bestond uit 18 leerlingen. Nee, het gaat helemaal de goede kant op met het onderwijs. 

Dus je zit letterlijk in doodsangst en kan uiteindelijk met je gezin in een vliegtuig je land en de terroristen daar ontvluchten en dan kom je aan in één of andere achterhoek van een voor jouw onbekend land. Daar word je door een stel laagschedelige tieners op klompen uitgescholden want 'We zijn gewoon bang voor onrust in ons kleine dorp' die, o ironie, vervolgens vuurwerk afsteken, autobanden in brand steken en nazislogans roepen. 

De reformatorische middelbare school Gomarus in Gorinchem biedt met name lhbt-leerlingen geen veilig omgeving. Gedwongen uit de kast komen tegenover ouders als zij er nog niet aan toe zijn behoort o.m. tot hun werkwijze. De Inspectie van het Onderwijs kwam na een onderzoek tot de conclusie dat Gomarus met name lhbt-leerlingen geen veilige omgeving biedt. Gomarus heeft een kort geding aangespannen tegen de uitslag van het onderzoek omdat ze niet graag zwart op wit zien dat de school met name lhbt-leerlingen geen veilige omgeving biedt. 

Het vermoeden was er natuurlijk al een tijdje, maar nu is het officieel: huisjesmelker Bernhard 'De Bril' van Vollenhoven is een lul. Vragen of artiesten gratis komen optreden op je miljoenen kostende en milieuvervuilende Formule 1 feestje, is het let them eat cake 2.0. U en ik werken ook niet voor niets. Royalty en penoze het is sinds de oude Bernhard een dunne lijn. 

'Ik wil geen jihad in mijn land' en 'Auschwitz back for blacks' waren enkele van de leuzen die de boertjes van buuten scandeerden bij de opvanglocatie in Harskamp voor de voor terreur gevluchte Afghanen. Mark Rutte vind dat dat absoluut niet kan....daar. Je mag nazistische en racistische leuzen gerust roepen van hem op het Malieveld. Een normaal mens en zeker een demissionaire premier die zelf vindt dat ie gewoon nog wel wat jaren mee kan in die functie, zou zulke vuiligheid met klem moeten afwijzen.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten