zondag 1 augustus 2021

Omringd door gekken week 31

Voor een moment dacht ik dat ik naar iets satirisch keek, maar het was toch echt het NOS Journaal waarin werd verteld dat het demissionaire kabinet heeft besloten dat alle Europese landen plotseling code geel en groen krijgen, want vakanties zullen en moeten doorgaan, dat ons land donkerrood is doet daar niets aan af. Volle luchthavens en op elkaar gepropt zitten in een vliegtuig, daar moeten we niet te kinderachtig over doen. Tegelijkertijd worden in ons eigen land wel alle meerdaagse festivals afgelast, want ja we zitten met te hoge besmettingscijfers. Je weet meteen weer waarom deze regering demissionair is. 

Er zijn chronisch verongelijkte mensen die vinden dat 'je hier niks meer mag zeggen'. Ze hebben nochtans een eigen krant, omroep en politieke partij. 

'Ben je een jongen of een meisje?' werd de 14 jarige Frédérique Brink gevraagd. 'Ik ben wie ik ben en jij mag zijn wie jij wilt zijn' was het antwoord. Hierop werd Frédérique in elkaar geslagen door vermoedelijk vier of vijf personen. Een gebroken neus, gebroken tanden en heel veel kneuzingen waren het gevolg.  

In Leeuwarden heeft een man, nadat hij onder de slagbomen door was gekropen een brugwachter mishandeld. Tegen gealarmeerde agenten begon de man meteen te schelden. 

Natasja Froger, vrouw van en, vanwege het nepotistische ons kent ons wereldje van bekend Nederland, zelf ook Bekende Nederlander heeft een onthulling gedaan waar ik gewoon van moest ijzen. Ze gebruikt al sinds 1991 hetzelfde servies! Wat afschuwelijk! Die vrouw leeft in een hel!

Wat is dat toch met het bedreigen van mensen? Nu wordt Johan Derksen weer bedreigd, maar de officier van justitie deelde mee dat er geen mankracht en budget was voor beveiliging. Het afschuwelijke lot van Peter R. de Vries alweer vergeten waarschijnlijk. Zijn werkgever John de Mol heeft nu de beveiliging geregeld. 

De extreemrechtse journalist Joost Niemöller begrijpt de keuze van de Hongaarse dictator Viktor Orbán, want volgens Joost worden schoolkinderen die voorlichting krijgen onderwezen in 'masturbatie, geslachtsveranderende hormoonblokkers, de verschillen in transgender varianten, anale seks, enz, enz'. Vrindje Thierry Baudet haakt daar hijgend op in: 'FVD wil dat ook niet in Nederland. Het is allemaal onderdeel van dezelfde beweging. Het demoraliseren van de bevolking, het stukmaken van het gezin, van de heiligheid van seks...om de macht te grijpen op mondiaal niveau. Corona, sekseducatie, immigratie, klimaatgedoe...' De Heiligheid van seks, ja, u las het goed. Mensen die daadwerkelijk voorlichting geven op scholen werpen dit geschetste beeld ver van zich.  

Vanzelfsprekend vind Leon Houtzager dat dominee Anthonie Kort uit het gristelijke Krimpen aan den IJssel niet boven de wet staat en net als ieder ander persoon vervolgd dient te worden voor zijn beledigende uitspraken als dat 'corona een straf van God is dat de roepende zonden die tegen de scheppingsorde indruisen uitgebannen dienen te worden'. Justitie vat dit ook op als beledigend maar omdat Anthonie in het sprookjesfiguur God geloofd vallen alle haatdragende en afschuwelijke dingen die hij over lhbt'ers zegt onder de vrijheid van godsdienst. We leven natuurlijk ook niet meer in 1862, er is zoiets als lhbt-rechten die zich anders verhouden tot de godsdienstige vrijheid dan in de priktollentijd. Advocaat Gerard Spong staat Leon bij en over twee weken wordt er besloten of justitie alsnog tot vervolging van Anthonie overgaat. Op zijn beurt zegt Anthonie niet bang te zijn voor een rechtszaak: 'Zij hebben een topadvocaat, wij een hemelse'



Geen opmerkingen:

Een reactie posten