zondag 8 augustus 2021

Omringd door gekken week 32

Ze móesten en zóuden op vakantie naar het buitenland. Prima, leef je leven, maar nu een paar Nederlandse jongeren in Spanje positief getest zijn op corona en volgens het daar geldende prototcollo covid twaalf dagen in een quarantainehotel moeten doorbrengen zijn de rapen gaar. Het is niet dat daar niet tot vervelens toe voor gewaarschuwd is ofzo. 

Gedoe om de Nieuw-Zeelandse transvrouw Laurel Hubbard. Zij doet op de Olympische Spelen mee aan het onderdeel gewichtheffen. Zij zou voordeel hebben omdat ze tot 2012 als man door het leven ging vanwege meer testosteron. Dat transitie van man naar vrouw gepaard gaat met het verminderen van het testosteronniveau, is één, dat het wereldrecord in haar categorie nog altijd hoger is dan haar persoonlijk record ooit, is twee. Daarnaast is sport voor elke topsporter je fysieke voordeel met veel oefening tot topresultaat brengen. En even so, mannelijke topsporters worden nooit langs de meetlat gelegd, als hun testosteronniveau meer dan gemiddeld is wordt het niet in twijfel getrokken dat ze er hard voor hebben moeten trainen. Bij vrouwen wordt gesteld dat ze er niks voor hebben hoeven doen en dankzij het hogere testosteron die toppositie hebben gehaald.  

Een 11 jarig Syrisch meisje werd met een koffer aangetroffen op het Centraal Station van Utrecht. Mijn eerste reactie is dan: och wat zal ze angstig zijn, ik hoop dat ze goed wordt opgevangen. Toch zijn er mensen die menen precies te weten hoe het zit en ventileren dat rücksichtslos zonder filter op de diverse sociale media. Vaak precies die mensen die #kutland trending maken. terwijl ik bij hen dan juist denk #kutvolk. 

Dus de topatlete Sifan Hassan wint goud op de Olympische Spelen, de vrouw heeft een indrukwekkende staat van dienst in haar discipline en heeft daarnaast op persoonlijk niveau een harde moeizame weg afgelegd sinds ze vanuit Ethiopië in 2008 in Nederland terecht kwam. En wat vraagt een sport (!)journalist na haar overwinning? Of ze de Snollebollekes kent. Dit is het equivalent van de vraag van Gerda en Arie aan elke buitenlander om 'Scheveningen' te zeggen. Totaal misplaatst, en nee natuurlijk kende Sifan de Snollebollekes niet. Topaltlete, u weet wel, die is met hele andere dingen bezig.  

In Florence is enige tijd onrust ontstaan nadat een Nederlandse toerist tijdelijk een grote stroomstoring heeft veroorzaakt. Hij schopte net zo lang tegen een elektriciteitskast tot deze niet meer functioneerde. In Lasize is een 18 jarige Nederlandse jongen door landgenoten in elkaar geslagen. Met het afschuwelijke incident op Mallorca nog vers in het geheugen, staan we er weer goed op. 

Zo'n zes jaar heeft Siobhan in het kalifaat van IS in Syrië gewoond, daar trouwde ze met een IS-strijder. Eind 2020 kwam ze via Turkije weer naar Nederland. In de rechtszaal verklaart ze al die tijd in het kalifaat 'enkel cupcakes te hebben gebakken'. Humor kun je haar niet ontzeggen. 

Polderpopulist Thierry Baudet zegt: 'Mijn mensbeeld is ingrijpend en diep veranderd door de wijze waarop - en de mate waarin - velen (juist ook gestudeerden) zijn meegegaan en nog steeds meegaan in de mondiale COVID scam en de misdadige maatregelen die in het verlengde daarvan worden genomen. Het is verbijsterend'. Weet u het nog, bij de eerste tekenen van de pandemie? Samen met Geert Wilders diende hij toen een motie in voor het afkondigen van een complete lockdown voor heel Nederland. Toen die er. te laat, ook kwam, was ie weer tegen de inperking van vrijheden. De Thierry's en Geert's van deze wereld zijn vooral tegen het beleid, wat het beleid is maakt niet zoveel uit, gewoon tegen. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten