woensdag 11 augustus 2021

Discogs

Ik mag er anderen wel eens mee om de oren slaan, maar ook ik ben met enige regelmaat niet het felste lampje uit de doos, zo kwam ik er pas onlangs achter dat men op Discogs ook cd's en platen kan kopen. Dat kan al sinds 2005.... Ik gebruikte de site om informatie te vergaren over albums, singles, jaartallen en album- en singlehoesjes om te gebruiken voor mijn nog steeds groeiende muziekbibliotheek in MusicBee.

Van de week mijn eerste bestelling gedaan, twee cd's met het complete oeuvre van de Fouryo's (oordeel niet), daarvoor moest ik wel een PayPal-account aanmaken, en bij nader inzien had ik die jaren geleden al eens gemaakt, maar nooit of heel weinig gebruikt. De andere dag lagen ze al in de bus. Nu waren dit Nederlandse verkopers, dus dan kan het zo snel gaan, maar je kunt bij wereldwijde aanbieders bestellen. Juist ook heel moeilijk vindbare muziekdragers en qua prijs kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Het zijn particuliere aanbieders maar ook zaken als Plaatboef bieden er hun items aan. 

Er is genoeg te kiezen, 11 miljoen uitgebrachte muziekdragers van zo'n 6.100.000 artiesten. En ja, ik ken de nostalgie van het door de bakken struinen van de lokale muziekhandel op zoek naar die ene gewenste parel, maar gewoon een artiest en/of titel intikken en dan meteen zien of ie te koop is en dat met enkele klikken dan bestellen heeft ook wel iets. Een ook hier is niet alles te koop wat ik nog wil, maar het wordt natuurlijk steeds aangevuld, dus parels vallen er nog steeds te vinden.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten