zondag 15 augustus 2021

Omringd door gekken week 33

Is u er nog? Ik vraag dit omdat wapjes er zeker van waren dat op 11 augustus j.l. 5G zou worden geactiveerd en wij, de gevaccineerden, dan dood op den grond zouden vallen. Of nou ja, 'gemicrowaved' in hun taal, wat dat ook moge betekenen. Het heeft iets Jehova's getuigen achtigs, die hebben ook al meermalen het eind der tijden aangekondigd en yet, here we are. Ik ben meer onder de indruk van de overal voel- en merkbare woede van Moeder Natuur, dan van de complottheorieën van verminderd toerekeningsvatbaren. 

'Pig Business', is een internetplatvorm van, voor en over 'De Varkenshouder'. Chefredacteur is Caroline (Kèro'lai'n) van der Plas, u weet wel, Boerin Koekoek van de triple B partij. Zij heeft een stuk geschreven met de wansmakelijke titel: 'Of varkens altijd lijden bij stalbrand staat niet vast'. Nee schat, ze staan te springen van blijdschap omdat ze levend verbranden. 

Wantrouw mensen die zeggen dat ze niet ijdel zijn, als je het werkelijk niet bent gebruik je het woord niet eens. Maar er zijn altijd gradaties. Huge de Jonge scoort vrij hoog, de man ziet er steevast uit als een foute autoverkoper en mag zich graag laten fotograferen, zo ook onlangs met een prachtige piano als achtergrond. Dat de bladmuziek op de piano ondersteboven stond, daar kan ik intens vrolijk van worden. 

Afghanistan wordt weer volledig onder de voet gelopen door de Taliban en waar andere landen ruimhartig de mensen die hen daar tijdens de missies hebben geholpen naar hun land halen, bekijkt Nederland het allemaal met een zuinig mondje. Enkel de tolken wordt asiel verleend. Het leven van andere Afghanen die de Nederlanders destijds hebben geholpen loopt dan wel gevaar, maar er moet een grens worden getrokken. Daarnaast stuurt Nederland nu geen uitgeprocedeerde asielzoekers terug naar het land, maar willen wel de mogelijkheid houden om dat weer op te starten en vinden dat er met Afghanistan gepraat moet gaan worden over de naleving van het bestaande terugkeerakkoord. 

Oké, er is dus een voetballer die van de ene naar de andere club overstapt, dat is schering en inslag dus niets nieuws onder de zon. Maar nu Steven Berghuis dat heeft gedaan worden hij, zijn vriendin en kinderen bedreigd. En wel op zo'n intimiderende wijze dat hij zich genoodzaakt ziet om aangifte te doen. Echt hoor, wat zijn dat voor mensen die er tijd en energie insteken om anderen te bedreigen vanwege door hen gedane keuzes?

De Formule 1 wedstrijd gaat door! Ja, het is inderdaad niet te verklaren met het oog op alle meerdaagse evenementen die, terecht, niet door kunnen/mogen gaan. Alle wegen er naar toe gaan vijf dagen dicht, dus al die mensen opeengepakt met het openbaar vervoer en fijn wandelend door de duinen. Zou het er iets mee te maken hebben dat neef-van-de-koning de huisjesmelker Bernhard van Vollenhoven het circuit in 2016 heeft gekocht? Dan heb ik het nog niet eens over de klimaatnoodklok die zo hard klinkt dat het de teringherrie van die autootjes overstemt. 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten