woensdag 25 augustus 2021

Rookstem

Is er al een (inter)nationale dag voor middelbare vrouwen met een rookstem? Ik vraag het, omdat ik zo in de loop van de tijd het vermoeden heb dat zij het zijn die de wereld draaiende houden. Gisteren was ik bij het behangwalhalla Behangwereld in Capelle aan den IJssel om behang te kopen voor het gangetje boven. Ik had op de website behang uitgezocht en bij binnenkomst werd ik meteen weer overvallen door de ongelooflijke hoeveelheid behang dat ze in huis hebben. En rondje door de winkel maakt me duidelijk dat het door mij gewenste behang niet lag uitgestald. Ook zijn er honderden behangboeken aanwezig. Na enig speurwerk ontdekte ik iets wat weg had van een logische volgorde van deze boeken. Maar in het behangboek waar het in zou moeten staan, zat het door mij uitgezochte behang niet.

Inmiddels hoorde ik een verkoopster van middelbare leeftijd met een andere klant spreken over hun wensen en wat mij opviel was de parate kennis en kundigheid alsmede haar rookstem. En ik wist direct, bij haar moet ik zijn als ze met deze mensen klaar is. Deze vrouw kent haar weg in deze winkel met enorme collectie. 'U wilt wat vragen?' vroeg ze me toen ze mij met het briefje in mijn handen gewaar werd. Ik antwoordde bevestigend en vertelde haar dat ik het heel knap vond van mezelf dat ik het juiste boek had gevonden, maar dat het behang wat ik graag wil er niet in staat. Ik noemde merk- en serienaam en nummer (ja, ik was voorbereid). Ze liep met me mee naar het boek en constateerde dat dit het boek was met andere serienummers. 'Maar, dit behang is pas binnengekomen, het staat boven ik haal het voor u'. 

Het tweede deel van de reden van mijn bezoek aan de winkel betrof het slaapkamerbehang waar ik nog wel wat van heb, maar wat makkelijker behangen is als het gewoon hele rollen zijn. U weet nog dat ik één slaapkamermuur kaal heb moeten maken vanwege het vocht wat erin was opgezogen door de lekkage. Ik liet haar een stuk zien en vroeg of dat er misschien nog was. 'Ach, heel fijn behang is dat, maar daar is geen enkele  rol meer van.' Ze ging naar boven om het andere behang te halen, toen ze terug kwam zei ze 'Ik heb nog even gekeken, maar dat behang is er echt niet meer, het had zomaar gekund, hoor, want vorige week heb ik een mevrouw nog heel blij gemaakt met de laatste rol van een behang wat ook al ouder was'. Ik heb wel de naam voor u achterhaald, BN Harmony. Misschien dat u het ergens in een andere zaak nog kunt vinden'. 

Met zulke dames komt het toch goed met de wereld? Ik ben meteen gaan zoeken op het wereld wijde web, maar op de hele wereld is dat behang niet meer te vinden, dus zullen we het moeten doen met wat ik nog heb. Bij oudere blogjes ten tijde van het behangen van de slaapkamer kon ik lezen dat het destijds ook al moeilijk verkrijgbaar was en dat het besteld moest worden en precies op de dag dat de behanger kwam het in de winkel was geleverd. Maar het gewenste behang voor het gangetje is in de pocket. 

Diana Charité één van de bekendste vrouwen 
met een rookstem. 


Filmpje van Diana als gast bij 'Keek op de Week'.
Is de video niet te zien, klik hier.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten