dinsdag 10 augustus 2021

Herinnert U zich deze nog? #179


 WEATHER GIRLS
"IT'S RAINING MEN"
1983
Aantal weken: 4
Hoogste positie: 31


Mocht de video niet te zien zijn, klik hier.

Paul Jabara en Paul Shaffer schreven het nummer 'It's Raining Men' al in 1979 en Paul Jabara bood het als eerste aan Donna Summer aan. Die vroeg of ie wel goed bij z'n hoofd was, en wees het nummer af. "Ik vind het een afschuwelijk lied" aldus Donna, zij was in die tijd een 'born again christian' en vond de tekst blasfemisch. Ze stuurde hem een bijbel op. Ook Diana Ross, Cher en Barbra Streisand zagen niets in dit nummer. 

Martha Wash en Izora Rhodes kenden elkaar al van kinds af aan werkten sinds 1976 samen als backup zangeressen bij Sylvester, ze noemden zich Two Tons O' Fun. Drie jaar later kregen ze een eigen platencontract maakten twee albums en scoorden twee grote hits in de US dance charts. In 1982 kwam Paul bij hen aan met 'It's Raining Men' en ook Martha en Izora zeiden nee. "We vonden het een gek lied, te idioot om op te nemen. Het regent mannen? Werkelijk? Ik kon me niet voorstellen dat mensen het zouden kopen." zei Martha later in een interview. Maar uiteindelijk zwichtten ze voor de vasthoudende Paul die hen bijna smeekte om het alsjeblieft op te nemen. 

Half 1982 werd het als eerste gereleased bij danceclub DJ's in de Verenigde Staten, kort daarna veranderden Martha en Izora Two Tons O'Fun in Weather Girls, want er was verwarring ontstaan bij de pers en het publiek omdat ze zich in de tekst introduceren als 'Hi, hi we're your weather girls'. Op 10 september 1982 kwam de single officieel uit. Hoewel het in Nederland een kleine hit was, werd het een wereldwijd succes. Het is een evergreen geworden en met name in de gayscene heeft dit nummer eeuwigheidswaarde. Martha zegt daarover: "Het nummer heeft duidelijk de tand des tijds doorstaan."

Martha en Izora zijn tot 1988 als Weather Girls doorgegaan. Martha koos daarna voor een solocarrière en Izora ging samen met haar dochter Dynelle tot aan haar dood in 2004 door als duo. Dynelle vormt sinds die tijd met verschillende partners een duo, momenteel met Dorrey Lin Lyles en Joan Faulkner die elkaar afwisselen. Dynelle heeft ook de rechten van de naam Weather Girls. 

In 1997 bracht Martha samen met RuPaul het nummer uit onder de titel; 'It's Raining Men...The Sequel'. En in 2001 had voormalig Spice Girl Gerri Halliwell een verrassend grote hit met haar versie van dit nummer. Het was opgenomen voor de film 'Bridget Jones's Diary' en ter elfder ure toegevoegd aan Geri's tweede soloalbum. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten