zondag 22 augustus 2021

Omringd door gekken week 34

De beelden vanuit Afghanistan zijn hartverscheurend. Wim van de Camp een hoogbejaarde voormalig CDA politicus vindt dat ook en komt tot de verregaande slotslom: 'Ik zal nooit een baard dragen'. Oppas-oma en waarschijnlijk tot haar eigen schrik Minister van Defensie, Ank Bijleveld, ook CDA, ziet de afschuwelijke beelden van mensen in letterlijk doodsangst ook en concludeert: 'De missie was niet voor niets. We hebben Afghanen laten zien dat het ook anders kan'. 

Sigrid Kaag van D66 heeft het over 'een aanzet voor een opzet voor een mogelijk regeerakkoord'. Wat erin staat wil ze niets over zeggen. 

Thierry Baudet wordt steeds waanzinniger en is het equivalent van de vroegere 'Ik ben Napoleon'-roepers. 'Vaccinatiedwang is vanaf het begin het doel geweest. Niet voor de "volksgezondheid" (want dit hele gebeuren heeft daar niets mee te maken) maar om toegang te verkrijgen tot het menselijk lichaam en (daarmee) totale controle te verwerven over de mensen.' Ik ben Napoleon- roepers werden in dwangbuizen afgevoerd. Deze randdebiel heeft fans en aanhangers en zit in de Tweede Kamer nota bene. Onlangs is hij ergens in een provinciestad gesignaleerd waar hij een betoog hield over de prachtige nummerplaten van vroeger, u weet wel die blauwe met witte cijfers en letters, die jaren voor zijn geboorte zijn vervangen naar de huidige gele met zwarte cijfers en letters. 

U is wel bekend met de uitdrukking 'regeren is vooruitzien'. Sigrid Kaag niet. 'We zagen het niet aankomen' reageerde ze op de afschuwelijke situatie in Afghanistan en de moeilijkheid om mensen naar hier te halen vanwege het labbekakkerig getreuzel van de demissionaire regering. Frankrijk en Engeland daarentegen zijn er al vanaf april mee bezig. In plaats van dit bij het eigen falende beleid te zoeken reageerde ze er geïrriteerd op.  Dit is dan één van de sleutelpersonen voor een nieuw te vormen kabinet. Mon Dieu, ayez pitié de moi et mon pauvre peuple. 

Er komt een camping naast het Formule 1-terrein in Zandvoort met ruimte voor duizenden mensen. Bent u daar nog? Voor eigenaar neef-van-de-koning/huisjesmelker Bernhard van Vollenhoven gelden heel andere regels dan voor, laat ik eens een dwarsstraat noemen, de evenementenbranche, waar meerdaagse festivals met mogelijkheid tot overnachting ter plekke vanuit het demissionaire kabinet zijn verboden. 

Dat hogere leeftijd niet mild maakt, zagen we deze week bij de bijna tachtigjarige Ankie Broekers-Knol, Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid (VVD), wat een afschuwelijk gevoelloos oud wijf is dat zeg. Ik voel me niet te groot om te zeggen dat ik met tranen in m'n ogen zit te kijken naar de beelden uit Afghanistan, zo niet Ankie, die hoorde ik ijskoud zeggen dat al die wanhopige mensen niet echt op steun uit Nederland hoeven te rekenen. Deed me denken aan de vluchtende Joden voor wie de grens in de bange jaren dertig-veertig ook dicht bleef. Maar een dag later moest het oude besje met lichte tegenzin meedelen dat er, door de motie van Salima Belhaj (D66), er een ruimhartig evacuatie- en asielbeleid komt voor alle Afghanen die voor Nederland hebben gewerkt en voor mensenrechtenverdedigers. 

Als u dacht dat zoiets als in Georgië in Nederland niet zou gebeuren, moogt u opnieuw denken. Daar vernielden heteromannen die blijkbaar erg onzeker zijn over hun eigen seksualiteit het lhbt-kantoor tijdens Pride en trokken de regenboogvlaggen van het gebouw af. In Amsterdam is onlangs in een flat brand gesticht vanwege de daar aanwezige regenboogvlaggen. Vier mensen raakten gewond en vier anderen moesten met een ladderwagen worden gered. Het blijkt dat er al eerder incidenten zijn geweest gericht op regenboogvlaggen in de omgeving van de flat. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten