dinsdag 17 augustus 2021

Middelburg

Na de eerste nacht heerlijk geslapen te hebben kwamen we aan het ontbijt. Het was een buffet dus we konden kiezen wat we wilden. Er waren ook wat mensen die gingen uitchecken waaronder een Gerda (vrouw van middelbare leeftijd met kort pittig kapsel) Op de vraag of alles naar wens was geweest, brandde ze los, ze ging er eens goed voor staan: 'Ik miste vers fruit en..." ze had een hele lijst, maar ik tune meteen uit bij dit soort mensen. Ik had meer oor voor Talitha's verhaal over haar zoektocht op het wereld wijde web om voor de avond ergens te reserveren bij iets wat ook bij ons past, ik bedoel wij zijn geen McDonald's mensen. Heel Middelburg zat vol, maar ze had iets leuks gevonden in Zoutelande aan het strand. Mijn topografische kennis laat wel eens wat steekjes vallen en ik dacht mede door Geike Arnaert's mooie vocalen op de Bløf hit 'Zoutelande' dat het een plaats in Vlaanderen was. Hoe weinig wist ik, het ligt gewoon aan de kust van Zeeland vrij dichtbij Middelburg. Hebben wij, toen we naar de binnenstad vertrokken, die hit luid in de auto afgespeeld? Het is een retorische vraag. 

Eenmaal aangekomen in Middelburg om in de stralende zon de dag te beginnen hebben we eerst door de leuke straatjes gewandeld en bijzondere winkeltjes bezocht. Winkeltje één leverde voor ons beiden al twee leuke koelkastmagneet-spreuken op en voor Talitha een heel bijzondere houder voor koffiecupjes. Een stukje verder bleek er een brocantemarkt te zijn waar ik een mooie melkkan ontdekte, weer doorliep, toch weer terugging, waarop Talitha zei: 'Wil je 'm kopen?'  Ja, eigenlijk wilde ik dat wel het was een soort liefde op het eerste gezicht. Verder nog over de markt gelopen en daarna de toch wel grote kan en de rest in de auto gelegd om ons vervolgens naar de rondvaart te begeven.

We kwamen aan en na een kwartiertje voeren we af, het was een gezellige man die ons van alles vertelde. Wist u bijvoorbeeld dat Middelburg ooit na Amsterdam de tweede stad van Nederland was? Na de boottocht was het tijd voor lunch bij de Kloveniersdoelen, een gebouw uit 1611 wat oorspronkelijk een schutterij was. Heerlijk in de tuin kunnen zitten waar ook een tentoonstelling was van beelden gemaakt door Paul Sanderse die zelf ook aanwezig was. Daarna weer door de straatjes van Middelburg gewandeld waaronder hele oude middeleeuwse straatjes die ook met enige regelmaat als decor worden gebruikt voor films en series. In een heel leuk winkeltje ontdekte ik de twee ontbrekende kleuren van mijn Petrus Regout diepe borden, welk een geluk! Nu nog alle zes de moeilijk vindbare platte borden en kaarsverlichte diners worden een nog vrolijkere aangelegenheid. 

Tijd voor een cocktailtje in één van de vele binnentuin terrasjes die de stad rijk is, daarna de Koorkerk bezocht waar een heel mooie bijzondere en ontroerende tentoonstelling is waar ik een apart blogje over zal schrijven omdat het dat verdient. Vervolgens naar het hotel terug gegaan om even bij te komen en ons gereed te maken voor het diner in Zoutelande. Hebben wij op weg daarheen nogmaals Bløf en Geike afgespeeld? Wederom een retorische vraagstelling. We hebben heerlijk gedineerd bij Strandpaviljoen De Strandzot met een geweldig uitzicht over het strand en de zee en de zonsondergang aanschouwd. 

U zult uit deze blog kunnen opmaken dat we de hele dag en avond buiten zijn geweest en dat zulks heel goed is voor een zalige nachtrust. 

Kloveniersdoelen. 

Melkkan.

De onderste twee gevonden in Middelburg. 

De Strandzot. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten