zaterdag 7 augustus 2021

Het is volbracht

De badkamer is klaar! Een intens gelukkig mens schrijft dit blogje. Donderdagavond kwamen vrienden Rick en Chris om het douchegordijn op te hangen en meteen even de behangstrategieën te bepalen voor later als dat aan de orde is. We maakten er maar meteen een moment van, het was de start van hun vakantie, dus werd er dubbel geproost op het bijna gereed zijn van de badkamer en hun vakantie. Ze hadden een Mexicaanse schotel bij zich voor het diner en ik had me ontfermt over het dessert. Na het eten was het moment daar, altijd even spannend als er in de tegels geboord gaat worden, maar het ging vrij soepel. 

Die ochtend had ik de makelaar gebeld voor de zogenaamde losse eindjes. Ik had hem nog niet eerder gesproken, maar het was prettig om iemand te spreken die weet waarover het gaat, hij stuurt het hele project aan en kende de situatie van de medewerkers die hem foto's van alle ellende hadden gestuurd. Het is ook een man die meedenkt. Ik vertelde dat het ventilatiesysteem nog moest worden aangesloten in de badkamer, dat kon meteen vrijdag, toen ik aangaf dat ik dan vrij was. Ook mijn huissleutel die ergens in een geheim brievenbusje lag, daarvan vond hij dat die meteen terug moest, want het volgende traject, de diverse muren en plafonds repareren vanwege water en andere schade kan pas over een tijdje als ze niet meer vochtig zijn. En om die sleutel daar dan zonder reden en doel te laten liggen vond hij nergens goed voor. 

Toen ik opsomde wat nog gedaan moest worden wist ie precies waarover het ging en bevestigde nog maar eens dat alle schade hersteld zal worden. Vervolgens vroeg ik hem of de vier kleine muurtjes in het gangetje boven allemaal glad gemaakt kunnen worden, en niet enkel die ene die waterschade heeft opgelopen. Want anders heb ik één glad muurtje en drie met een soort granol. Hij wikte en woog wat, want ja, niet beschadigd en budget, maar concludeerde toen: "U heeft wel wat te verduren gehad" en besloot dat het goed was. In mijn onkundige opinie moet er voor dat muurtje en de muur in de slaapkamer iets gemaakt worden om het glad te maken in zo'n grote bouwemmer, als er één schepje meer ingaat kunnen die drie muurtjes ook worden gladgemaakt. Dan worden de vier muurtjes in het gangetje ook behangen, ik heb daar al retrobehang- ideeën over, en met die nieuwe vloerbedekking wordt het een geweldig leuk gangetje.  

Gisterochtend kwam inderdaad een elektricien voor het ventilatiesysteem en hij had meteen ook mijn huissleutel bij zich. Hij moest een transformator aanbrengen en die aansluiten op de wasmachineaansluiting. Na enige tijd kwam ie weer beneden om te vertellen dat er een veertje of zoiets uit die wasmachineaansluiting was gesprongen en dat die het nu niet meer deed. Voor een kort moment voelde ik de rechterkant van mijn lichaam niet meer, maar hij ging het natuurlijk maken zo vertelde hij, en ging op weg om spullen te halen. En jawel, toen hij mijn woning verliet deed alles het en was de badkamer officieel klaar. Althans, nu moest ik aan de bak met schoonmaken en alles weer ophangen en neerzetten, maar dat vind ik leuk om te doen.

De volgende fase in het lekkagedebacle is dan muren en plafonds repareren, behangen en vloerbedekking in slaapkamer en gangetje. Maar zoals gezegd, dat kan pas als alle vocht eruit is getrokken over een paar weken. Het is duidelijk een kwestie van de lange adem. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten