donderdag 9 september 2021

Eclat Longchamp 12 cl

Bijna één jaar geleden vond ik het noodzakelijk om mijn Cristal d'Arques Eclat Longchamp glasservies aan te vullen c.q. uit te breiden. Het was het glasservies welke ik halverwege jaren tachtig van de vorige eeuw had gekocht en het blijkt tijdloos en is dus nog leverbaar. Rode - en witte wijn glazen aangeschaft via een webwinkel, maar de portglaasjes van 12 cl. zijn uit het assortiment gehaald. Ik had nog twee hele portglaasjes en vier met stukjes eraf, die heb ik weggegooid. Destijds nog eens gegoogeld ernaar, maar het leverde niets op. 

Nu ik zo'n succes had met het vinden van de koffievoorraadpot van Claire Wilson op Marktplaats werd ik stoutmoedig en zocht eens naar de portglaasjes, want in mijn systeem hoor ik van dat soort zaken zes stuks te hebben. Dit heeft alles te maken met een mijzelf opgelegde ouderwetse norm op dat gebied. En wie schetst mijn verbazing toen ik een aanbieder zag die maar liefst zes portglaasjes had, nieuw in de originele doos. Zo'n blauwe als indertijd toen ik het servies bij elkaar verzamelde en ze nog gewoon bij V&D te koop waren.

Eén kleine dissonantie, in de advertentie stond dat de glaasjes enkel konden worden opgehaald. Mijn relatie met het universum is van dien aard dat ik wat het mij vertellen wil best vaak oppik. Zo ook nu. Dit kwam niet zomaar tot mij, dus ik richtte me tot de verkoopster van de glaasjes en vroeg of ze, ondanks dat er uitdrukkelijk bij vermeld stond 'ophalen', de glaasjes toch kon of wilde opsturen. "Met alle liefde" was het antwoord, de reden van het ophalen was dat ze bang was dat de glaasjes zouden breken bij het verzenden. Er ontstond een heel leuke mailwisseling tussen haar en mij, met als resultaat dat gisteren het pakketje met de glaasjes is bezorgd. In die voor mij nostalgische blauwe doos. En alle glaasjes zijn heel! 

Nu heb ik er dus acht, zes en twee voor de breuk, zoals mijn oma van vaders kant het zou noemen. Zij had een kast vol met setjes koffie kopjes en schotels. Altijd zeven stuks, zes en één voor de breuk. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten