zondag 5 september 2021

Omringd door gekken week 36

Dat het demissionaire kabinet niets opheeft met de cultuursector is onderhand wel duidelijk, maar ook voor  de klimaatramp die gaande is zijn ze blind. Demissionair minister van Economische Zaken en Klimaat Stef Bos (VVD) ziet er geen been in om vanaf 2023 te gaan boren naar gas onder de Waddenzee. U weet wel dat unieke natuurgebied en werelderfgoed. 

Mark Rutte in een debat: 'Nederland is in diepste wezen een socialistisch land en daar voel ik me heel goed bij'. Tegelijkertijd blokkeert hij al bijna een half jaar de vorming van een nieuw kabinet met als mogelijkheid twee sociale partijen en heeft nu aangegeven niet met deze partijen verder te willen onderhandelen, want hij vindt een kabinet met twee linkse partijen niet stabiel genoeg. Onderwijl vliegt de ene na de andere minister en staatssecretaris uit zijn demissionaire kabinet.  

Het Europees parlement beschouwt kunst en cultuur als essentieel voor herstel na Corona. Daar is dan ook geld voor gereserveerd. Samen met Bulgarije is Nederland het enige land dat geen plan heeft ingediend.  

Twee viruswaanzinnigen, Elke de Klerk en Arno van Gessel, zijn een school binnengedrongen om scholieren die zich willen laten vaccineren uit te maken voor NSB'ers en de medewerkers voor kindermoordenaars. Elke heeft o.m. verklaard dat 'mensen na een coronatest eigendom van Microsoft zouden worden'. Dan ben je wel vrij waanzinnig. 

America, the beautiful, maar niet voor vrouwen die een abortus willen in Texas. Het wordt illegaal als er een hartslag waar te nemen is. Dit kan al in de zesde week, vaak nog voordat vrouwen weten dat ze zwanger zijn. Klikspanen krijgen van degene die ze aangeven (medici die de abortus uitvoeren, iemand die een vrouw naar een kliniek rijdt, een abortus betaald of psychische steun biedt) $10.000. 

Het gebeurt niet vaak, maar van de week heb ik toch hardop gelachen bij het Journaal. Er was een item over preventief fouilleren in (delen van) Amsterdam. Men schiet daarbij meteen in een kramp omdat men bang is dat de politie etnisch zou gaan profileren. Om dat tegen te gaan is besloten om elke zoveelste passant te controleren. Maar Femke Halsema heeft toch niet zo heel veel vertrouwen in haar eigen politiekorps zodat ze burgerwaarnemers toezicht laat houden als de agenten gaan fouilleren. Dat schoot weer in het verkeerde keelgat bij de politie die weer waarnemers inzetten om de burgerwaarnemers te controleren die de politie waarneemt. Waarnemers die de waarnemers waarnemen. Soms is satire gewoon het echte leven. 

U heeft de beelden gezien dus kunnen we stellen dat na de miskleun 'Dansen met Janssen' we nu te maken hebben met 'Onverantwoord in Zandvoort'.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten