vrijdag 10 september 2021

Niet beige

 "Wij zijn niet beige" zei Liesbeth List toen ze een cameraploeg in de kleurrijke vestibule van haar woning verwelkomde. Zelf ben ik qua inrichting ook niet beige, op andere vlakken misschien wel, maar waarschijnlijk is dat de reden dat ik me met zoveel kleur wil omringen. 

Van de week is dan eindelijk het tapijt gelegd na ruim twee maanden op de betonnen vloer van het gangetje boven en een halve betonnen vloer van de slaapkamer geleefd te hebben. Een vrolijke man kwam met de tapijtrollen op zijn schouder de klus klaren. Ik kon hem wel omhelzen, dat deed ik niet, het is nog steeds coronatijd en daarnaast is het ook gewoon raar om dat te doen. Daarbuiten liet hij later zijn oog vallen op de foto van een vriendin ("Mooie foto, wie is dat?), dus een omhelzing van mij zou hij waarschijnlijk niet geapprecieerd hebben. "Mhwen vriendin" antwoordde ik, zodat hij zowel 'm'n' als 'een' zou kunnen verstaan. Hij mompelde iets van 'mooi', maar ging er niet verder op door, want je schendt als man de ongeschreven 'bro-code' niet, maar er was, vermoed ik, wat verwarring vanwege de boa's en kralenkettingen die hij enkele minuten geleden gewaar werd bij zijn bezoek aan mijn toilet. Ik heb daar enorm veel lol om, die lichte kortsluiting in zijn hersentjes. 

Maar goed het tapijt, paars in de slaapkamer en limegroen in het gangetje, ik zei het al, niet beige. In de slaap kamer lag voorheen ook al paars, dat paste het mooist bij het behang en is bovendien mijn lievelingskleur. Waarom dan limegroen in de gang, zal de vraag zijn de menige lezer van dit blogje op de lippen ligt. Dat moest weer matchen met de jaren zeventig vloerbedekking van de logeerkamer waar ook dit groen in zit. U ziet het op de foto's hieronder. En het groen in het retrobehang van het gangetje klopt ook weer met de vloerbedekking. Wij mannen met artistieke neigingen kunnen dat soort zaken van nature bij elkander vinden, net zoals wij altijd gehouden hebben, en nog steeds, van Liesbeth List omdat wij wel aanvoelden dat zij, net als wij, ook niet beige was. 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten