donderdag 16 september 2021

#ikdoenietmeermee een jaar later

Precies een jaar geleden werden we attent gemaakt op een groep Bekende Nederlanders van het c-garnituur die door de gedreadlockte Engel bij elkaar waren geveegd om onder de hashtag ikdoenietmeermee aan te geven dat ze zich niet meer aan de maatregelen gingen houden die toen ten tijde van de tweede coronagolf golden. Vele viruswaanzinnigen omarmden die hashtag met passie, want ook zij wilden niet meer meedoen. Nu, na een lockdown-light, een lockdown-light light, een derde golf en een echte lockdown hoeven zij die zich niet willen laten vaccineren en zich niet willen laten testen niet meer mee te doen. Hun smeekbede van een jaar geleden is verhoord! U zou denken vreugde alom in die kringen, maar nee hoor, nu willen ze weer wel overal aan meedoen en voelen ze zich achtergesteld, neen, gediscrimineerd zelfs! Chronisch ontevreden, dat is wel wat naar voren komt. En vooral niet beseffen dat keuzes die je maakt consequenties hebben. Nu ja, het is, ik zeg het nog maar eens, een klein deel van de bevolking, maar ze maken misbaar voor het honderdvoudige ervan.

U en ik kunnen binnenkort dus naar theater, bioscoop en restaurant met de CoronaCheck-app, die je op je smartphone kunt installeren, samen met een legitimatiebewijs. Ook aan mensen die geen smartphone hebben, maar zich wel hebben laten vaccineren, het afgelopen half jaar corona hebben gehad of een negatief testbewijs van maximaal 24 uur oud hebben is gedacht. Die kunnen een papieren coronapas regelen via deze website: https://coronacheck.nl/nl/print/ . En zelfs als u geen computer met printer heeft kunt u zo'n bewijs toegestuurd krijgen door te bellen naar de helpdesk van de CoronaCheck, 0800-1421.

Ook al heeft u de CoronaCheck-app geïnstalleerd, wordt er toch ook aangeraden om een papieren bewijs op zak te hebben. Uw telefoon zal maar net uitvallen voor u het theater wilt betreden, of de batterij is leeg. U begrijpt dat ik dat gedaan heb, ik ben zo'n mens bij wie voor de deur van het restaurant z'n foontje zegt: 'bekijk het maar'.

Een lokkertje voor de hardcore vaccinatieweigeraar is dat er zowel in de app als op de papieren variant de Nederlandse driekleur prominent aanwezig is! En wat ik heb begrepen van de accounts van deze gepassioneerde mensen, is dat ze dol zijn op die Nederlandse en vaak ook Luxemburgse vlag, deze worden met trots in hun accountnaam getoond. Ik denk dat dát de reden is dat er een stijging in de vaccinaties is waar te nemen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten