zondag 26 september 2021

Omringd door gekken week 39

Ik meende met een prototype bakfietsmoeder van doen te hebben, maar Doutzen Kroes blijkt een fotomodel te zijn. Mijn fout. De vrouw is buiten zichzelf van woede, want 'Ik laat me niet dwingen om een vaccin te nemen'. Wie zou haar dwingen? Ze is tegen 'medische apartheid', dus ik neem aan dat ze in de bres zal springen voor de rolstoelontoegankelijkheid van openbare gebouwen, restaurants en winkels en of er voor blinden en slechtzienden wel goede voorzieningen zijn, zoals menukaarten in braille of dat er in de derde wereldlanden te weinig vaccins zijn. 

Joodse organisaties hebben gevraagd of de Kamer zich wil uitspreken over de laagschedeligen die met Jodensterren op hun jas de coronamaatregelen vergelijken met de Tweede Wereldoorlog. Thierry Baudet van het nazistische Forum voor Democratie: "Beste Joodse organisaties. 1) De Oorlog is niet van jullie maar van ons allemaal 2) Niemand vergeleek de "holocaust" met de apartheidspas, het ging om de  jaren '30" en zo nog wat dingen die ons weer doen beseffen wat een ongelooflijke natte vaatdoek het is. Oorlog met een hoofdletter en Holocaust niet en tussen aanhalingstekens. Maar ja, die randdebielen zijn wel zijn kiezers en negatieve aandacht is ook aandacht voor de Tjer. 

Er worden demissionaire ministers benoemd in het demissionaire kabinet, Henk Kamp (Defensie) en Ben Knapen (Buitenlandse Zaken) en ze gaan vrolijk verder met demissionair wezen.

25 September is het coronatoegangsbewijs dus in werking getreden. Maar gemeenten zullen niet meteen straffen uitdelen als ondernemers zich er niet aan houden, men gaat eerst in gesprek. Veel Nederlandser wordt het niet, polderen tot in het oneindige.

De voormalige presentatrice Viola Holt is geestelijk achteruit aan het gaan. Ze beweert magnetisch te zijn na in contact te zijn geweest met een tegen corona gevaccineerde. Zelf is ze niet gevaccineerd want ze meent dat het vaccin nanobots bevat. 

Het demissionaire (ontslagen) kabinet blijft verrassen. Bewindslieden stappen met enige regelmaat op, nemen dus ontslag bij hun ontslagen werkgever, maar nu heeft die ontslagen werkgever zelf een staatssecretaris ontslagen. Mona Keijzer (CDA), demissionair staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, en wel met onmiddellijke ingang. De lobbyende Cora van Nieuwenhuizen (VVD) op de vingers tikken nam wat meer tijd in beslag.

Danny, een 27 jarige sneuneus uit Heerlen is al eens veroordeeld tot een gevangenisstraf voor het bedreigen van Pieter Omtzigt. Nu is hij opnieuw aangehouden voor doodsbedreigingen aan Hugo de Jonge. Zou z'n moeder trots op 'm zijn? 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten