donderdag 2 september 2021

Lang gewacht, stil gezwegen....

 .....nooit gedacht, toch gekregen. Of nou ja, gekregen, meer gevonden en gekocht. U weet het nog wel bijna twee jaar geleden schoof ik met m'n door sporten pronte caboose mijn Claire Wilson koffievoorraadpot van de sidetable op de grond en natuurlijk kapot. Vanaf dat moment heb ik, niet heel fanatiek, meer bij gelegenheid, gezocht naar een vervangend exemplaar.

De potten zijn niet meer in de reguliere handel te krijgen, mede door die vermaledijde koffiepads zijn traditionele koffievoorraadpotten tot een uitstervend stuk serviesgoed gaan behoren. Ik heb de potten al meer dan twintig jaar geleden gekocht en bij de onvermijdelijke scheiding van verloofde vielen mij de potten ten deel. Maar een thee- en suikervoorraadpot zonder de koffievariant slaat natuurlijk nergens op en is ook niet goed voor mijn algemene welbevinden. Het is daarom dat ik de kapotte pot al die tijd ben blijven gebruiken.

Ik zocht naar een vervanging in zaken met curiosa of kringloopwinkels als ik daar was, maar het leverde geen resultaat op. Ik had al eens op Marktplaats gekeken en daar was er één, maar die moest ik dan ergens in het land gaan ophalen. Dat ging me wat te ver, en ik heb het ook niet zo op Marktplaats. Onlangs ben ik weer op Marktplaats gaan snuffelen, en toen waren er verschillende aanbieders. Ik heb gekozen voor iemand die het wilde opsturen en die daarbovenop een nieuw exemplaar had omdat ze een winkel uitbaat maar afscheid wil nemen van dit soort artikelen. 

En zo ben ik de blije eigenaar geworden van weer een hele Claire Wilson's Country Kitchen Coffee- voorraadpot. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten