zondag 19 september 2021

Omringd door gekken week 38

Hoe fragiel kan je masculiniteit zijn? Die van de harde kern van Feyenoord moet wel haast van het dunste kristal zijn. Na eerst de sportschool van de oprichter van Roze Kameraden, de LHBT-Feyenoordsupportersvereniging, te hebben beklad was het vorig weekend het COC kantoor aan de beurt om door hen onder handen genomen te worden. RKJ (Rotterdam Jongeren Kern) en afkortingen die 'kankerhomo's' betekenen zijn op de gevel gekalkt. Waar zijn die mannekes nou bang voor? 

Sekswerken is een legaal beroep, bij Triodos Bank kunnen sekswerkers dan ook een particuliere betaalrekening openen, mits ze maar geloofwaardig duidelijk kunnen maken dat het geld op de rekening niet wordt verdiend met sekswerk. 

Keuzevrijheid betekent niet dat je keuzes vrij zijn van consequenties, de meeste peuters leren dit al. Een vaccinatie hoeft dus niet, maar als er alternatieven worden aangeboden zoals testen, anderhalve meter afstand, maskers, handen wassen, etc., en deze alternatieven worden ook geweigerd, dan doe je het gewoon zelf. Maar goed QR-codes laten zien bij restaurants, bioscopen e.d.: Achterste benen door de We LeVeN iN eEn DiCtAtUuR-roepers, soms is het leven zo simpel voorspelbaar. 

Vorig jaar is voor het tweede jaar op rij een recordaantal natuurbeschermers vermoord, waarvan meer dan een derde tot de oorspronkelijke bewoners behoort van een gebied. Die laatste vonden voornamelijk plaats in Mexico, Midden- en Zuid Amerika, Filipijnen, Saoedi-Arabië en Indonesië. Het ging in de meeste gevallen om natuurbeschermers die ontbossing en de ontginning van natuurgebieden tegen probeerden te gaan. 

Uit het eerste onderzoek met landelijk representatieve gegevens blijkt dat lhbt-jongeren dubbel zo vaak het slachtoffer zijn van pesterijen door leerkrachten en ander schoolpersoneel. Door leerkrachten en ander schoolpersoneel, ja, u leest het goed. 

Als het kabinet niet al gevallen was over de toeslagenaffaire, zou het wel gevallen zijn over hoe er is omgegaan met de evacuatie van mensen uit Afghanistan. Al in maart 2020 (!) was er een memo over een groep ambassademedewerkers en hun gezinsleden als ook lokale medewerkers en aandacht voor mogelijke evacuatie opties. In april van dit jaar zien ze dat andere landen voorbereidingen treffen, maar Nederland niet. In de tijdlijn tot aan nu komt naar voren dat Nederland keer op keer heeft gefaald. Nou ja, u weet hoe het er nu voorstaat. Er is een groep mensen die door te laat of gewoon niet handelen vanuit de Nederlandse overheid met gevaar voor hun leven vast zitten in Afghanistan. 

Hoort u ook steeds de tune van de de Muppetshow als er weer iets in het nieuws is over het demissionaire kabinet? Die poppenshow van Jim Henson waar immer totale chaos heerste? Ik wel, als demissionair kabinet, dus eigenlijk al ontslag genomen, zitten ze in een soort opzegtermijn. Zoals al eerder gemeld, stapt de één na de ander op, terwijl ze al ontslagen zijn. Nu weer demissionair minister van Buitenlandse Zaken Sigrid Kaag (D66) en in haar kielzog, enigszins gedwongen, demissionair minister van Defensie, Ank Bijleveld (CDA) vanwege hun falende Afghanistan-beleid. Maar ondanks keer op keer gebleken ongeschiktheid gaan CDA en D66 samen met VVD gewoon in gesprek over een minderheidskabinet.  🎶It's time to meet the Muppets on the Muppetshow tonight🎶.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten