maandag 20 september 2021

Herinnert U zich deze nog? #181

VULCANO
"SUPERMAN"
1981
Aantal weken: 6
Hoogste positie: 27
Mocht de video niet te zien zijn klik hier.

In 1983 zette de Nederlandse groep Vulcano zich goed op de kaart met hun deelname aan het Nationaal Songfestival. Met één punt verschil gingen ze net niet naar het Eurovisie Songfestival, maar hun 'Een Beetje Van Dit' werd een grote hit. 

De groep bestond al twee jaar, in 1981 werd de groep samengesteld door Hans van Hemert. Anna Dekkers, die in 1978 als Dee Dee een solohit had met 'I Put A Spell On You' daarna was ze één van de vele Bombita's die de achtergrondzang voor hun rekening namen bij Herman Brood & His Wild Romance, Jos Groothuizen, broer van Dolly Dot Angela, Suzanne Venneker en René van der Wel kwamen halverwege 1981 als Vulcano met de single 'Shut Up And Boogie', wat een kleine hit werd. Daarna kwam dit 'Superman' en ik vínd dat een leuk nummer, zo lekker vrolijk niets aan de hand liedje. Ik meen me te herinneren dat Hans dit nummer had geschreven voor zijn paradepaardje Luv' maar die hielden er in 1981 mee op. 

Ten tijde van het songfestival was het vriend Noes Fiolet die de choreografieën van Vulcano voor zijn rekening nam, of hij dat bij dit nummer ook al deed weet ik niet, maar ze hebben er in ieder geval veel lol in. Ik kan me nog herinneren dat die choreografieën van Noes zo waren dat de microfoondraden die men toen nog had, volledig in de knoop lagen en de technicus van dienst hem vervloekte. 

Na 'Superman' verliet René de groep en werd vervangen voor Hans van der Pol, er kwamen nog drie Engelstalige singles om in 1983, voor het songfestival, over te gaan op Nederlands (er gold toen nog de regel dat landen in hun eigen taal moesten zingen). In 1984 probeerden ze nogmaals om naar het Eurovisie Songfestival te gaan, maar hun twee bijdragen 'Dolce Far Niente' en '1,2,3' behaalden respectievelijk de 4e en 3e plaats. 

Er kwam een lp 'Stappen' en in 1986 hield Vulcano het voor gezien. Anna deed als Dee Dee in 1986 mee aan de Nationale finale met twee nummers en werd er 2e en 3e mee. Suzanne mocht als lid van Mrs. Einstein uiteindelijk wel naar het Eurovisie Songfestival met het nummer 'Niemand Heeft Nog Tijd' waar ze als 22e eindigde met slechts 5 punten. 

In 2006 komen de bandleden van het eerste uur, dus met René, weer bij elkaar en zijn weer gaan optreden. In 2019 deed René mee aan 'The Voice Senior', ik heb dat nooit gezien, maar uit berichten op social media maak ik op dat daar voornamelijk artiesten die vroeger succesvol zijn geweest aan meedoen. Is dat de opzet van het programma of is het ook de bedoeling dat tante Bes uit Appelscha mag meedoen? 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten