dinsdag 28 september 2021

Toen was geluk... #95

In de jaren zeventig hadden wij thuis de leesportefeuille, een map met daarin een aantal tijdschriften met een kartonachtige omslag om ze te beschermen omdat na een week de leesmap weer naar de volgende abonnee ging. Wat zat er zoal in? O.a. Panorama, Revu, Viva, Margriet, Story een kindertijdschrift, ik meen iets van Donald Duck, altijd een dames/doktersroman en een heren roman in de trend van Jerry Cotton ook een licht erotisch tijdschrift, zoiets als De Lach, ontbrak niet.

Je had dus een week de tijd om al die tijdschriften uit te lezen, dan kwam de nieuwe map weer. Maar het was de tijd voor het internet en slechts twee zenders op de tv, dus dat lukte wel. Er waren verschillende prijsklassen, die nieuwste map met de tijdschriften van die week was het duurst. Wij hadden een oudere versie zodat we ergens in januari de kerstnummers kregen. 

De reden waarom mijn vader het abonnement heeft opgezegd is dat we het op een gegeven moment toch niet voor elkaar kregen om alles te lezen. Ik heb even voor u opgezocht, maar ook in dit digitale tijdperk kan men zich nog steeds op een leesportefeuille abonneren. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten