zondag 4 december 2022

Happy vibes week 49

Tony zit al sinds z'n tweede jaar in het adoptiesysteem. Op zijn vierde werd hij geadopteerd door een stel in Oklahoma, maar na zes jaar lieten deze hem achter in een ziekenhuis, iets wat ze al eerder hadden gedaan met een ander geadopteerd kind een paar jaar eerder. (Hoezo kan dit?)

Geraakt door Tony's situatie belde adoptiebureaumedewerker Jessica Ward Peter Mutzabazi die al een paar jaar adoptieouder was om Tony op te halen voor een leuk weekend. Toen Peter hoorde dat Tony was achtergelaten en nergens heen kon besloot hij Tony te adopteren.

Peter heeft zelf in een vergelijkbare situatie verkeerd. Hij is op tienjarige leeftijd van huis weggelopen vanwege mishandeling. Uiteindelijk vond hij een vaderfiguur die er voor hem was en hem aanspoorde om naar school te gaan en te leren. Peter groeide op in Uganda en kwam naar Amerika en werd Amerikaans staatsburger.

Peter wilde iets terugdoen voor een ander wat iemand ooit voor hem had gedaan toen hij Tony's leeftijd had. Het hele proces van adoptie werd gefaciliteerd door Jessica die hen bij elkaar heeft gebracht. Peter en Tony zijn verhuisd van Oklahoma naar Charlotte in North Carolina. Tony is nu 16 en heeft eindelijk zijn thuis gevonden. 

Peter en Tony.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten