dinsdag 20 december 2022

Kerstpakket

Kerstpakketten, is dat nu echt iets Nederlands? Of wordt er in andere landen ook zoiets gedaan door werkgevers naar hun personeel? Ik kan het natuurlijk googelen, maar ik laat deze vraag hier maar even in het luchtledige hangen.

Mijn vader werkte vroeger bij een klein bedrijf en het kerstpakket wat hij mee naar huis kreeg was een gebeurtenis. Letterlijk. Het werd pas opengemaakt als wij er ook bij waren. Daar werd een moment van gemaakt. Het was mijn eerste ervaring met het begrip 'kerstpakket'. De werkgever van mijn vader had voor elk personeelslid een op de persoon samengesteld pakket. Voor mij als kind leek het pakket op de tas van Mary Poppins, er bleef maar uitkomen. 

Gisteren regende het, dus ik besloot met de metro naar mijn werk te gaan. Bij voorkeur fiets ik niet in de regen, maar er speelde ook mee dat ik die dag het kerstpakket kon meenemen en ik had al gezien dat het qua formaat een volwassen pakket was welke je zomaar niet op de fiets vervoert. Ik werkte tot kwart over drie en ik klopte bij onze bedrijfsleider aan om het pakket in ontvangst te nemen. Hij bedankte me voor de inzet en overhandigde mij het kerstpakket. Ik werk er natuurlijk nog maar een half jaar, maar hij deelde mee blij te zijn met mijn aanwezigheid. Zo'n complimentje is natuurlijk altijd leuk om te horen, je kunt wel denken dat je het naar eigen idee goed doet, maar als het wordt bevestigd is dat fijn. Ik heb het ook nog steeds naar mijn zin, en ik vermoed zomaar dat mijn tijdelijke contract in jedem Fall wel met een jaar verlengd zal worden binnenkort. 

Het is een mooi en divers samengesteld pakket die me doet denken aan de beste jaren van V&D. Lekkere dingen om te snoepen maar ook items waar je langere tijd wat aan hebt. Ik ben er blij mee. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten