zaterdag 10 december 2022

That holiday feeling

Zoals u weet koop ik in deze tijden van streaming nog steeds cd's. Muziek verzamelen is een hobby en ik wil het dan ook echt hebben in plaats van dat het ergens in de lucht hangt. Gewoontegetrouw komen vaak aan het eind van het jaar nieuwe cd's uit. Dit heeft natuurlijk te maken met de cadeauperiode. Nu ligt mijn muzieksmaak toch vooral in het verleden, dus echt nieuwe cd's koop ik niet zo vaak (uitzonderingen daargelaten). Vaak zijn het oeuvreboxjes van artiesten of een lp van jaren her die dan eindelijk eens op cd uitkomt al dan niet met leuke bonustracks.

Gisteren lag in de bus de door mij bestelde cd 'That Holiday Feeling' van Steve Lawrence en Eydie Gormé. Een kerstalbum uit 1964 aangevuld met acht bonustracks. Het is een kerstalbum zoals men dat in die tijd graag hoorde in Amerika. Hysterische flink georkestreerde vrolijkheid afgewisseld met traditionele kerstballads. 

Met name Eydie Gormé is voor mij een semi-oeuvre artiest, een artiest van wie ik graag het complete oeuvre wil hebben. In Nederland is Eydie vooral bekend van haar hit uit 1963 'Blame It On The Bosa Nova'. Steve Lawrence van 'Footsteps' uit 1960. 

Steve en Eydie waren sinds 1957 getrouwd en hadden beiden zowel een solocarrière als een carrière als duo. Op hun albums als duo zongen ze ook altijd een aantal nummers solo. In Amerika waren ze heel populair, kwamen veelvuldig op tv en traden op in Las Vegas en Broadway. Steve heeft in de tv-serie 'The Nanny' de rol gespeeld van de vader van Fran Fine. 

Eydie is in 2013 op 84 jarige leeftijd overleden. Steve is nu 87 jaar maar lijdt sinds 2019 aan Alzheimer. Het echtpaar had twee kinderen, David, nu 62 jaar en Michael, die op 23 jarige leeftijd is overleden aan hartfalen. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten