zaterdag 3 december 2022

Herinnert U zich deze nog? #208


 BARRY & EILEEN
"SUMMERWINE"
1978
Aantal weken: 11
Hoogste positie: 12

Mocht de video niet te zien zijn, klik hier.

Barry Corbett had al in verschillende bandjes gespeeld toen hij in 1963 Eileen ontmoette. Een jaar later traden ze in het huwelijk en begonnen als duo op te treden. Doorbreken lukte niet echt, maar dat kwam voornamelijk omdat Barry werkte voor het Engelse leger en vaak moest verhuizen. In 1974 kwamen Barry en Eileen met hun twee kinderen in België terecht en producer Roland Uyttendaele zag wel wat in het duo.

In 1975 nemen ze het nummer 'If You Go' op, een vertaling van 'Tu T'en Vas' van Alain Barrière en Noëlle Cordier en bereiken er in zowel Nederland als België de eerst plaats van de hitparade mee. Er komt nog een single datzelfde jaar, 'Bad Times', wat ook in beide landen een hit wordt. Dan wordt het stil, singles van het duo als ook de solosingles van Barry floppen. Pas in 1978 is het weer raak met het bovenstaande door Barry zelf geschreven nummer. Er komt nog één hit in 1980 'Ibiza' en toen niets meer. Als componist werkt Barry later wel mee aan kinderalbums rond de Smurfen. 

In hun land van herkomst, Groot Brittannië, kent waarschijnlijk niemand hen. Het schijnt dat Barry en Eileen nog steeds in België woonachtig zijn. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten