woensdag 21 december 2022

In Memoriam: Terry Hall

Mensen van mijn generatie hebben het meegemaakt, de korte maar hevige populariteit van de zogenaamde 2 Tone-ska. Het duurde van 1979 t/m 1981. De grondleggers waren The Specials met zanger Terry Hall. Andere groepen waren o.a. Madness, Selecter en Bad Manners. 

The Specials hadden in die korte periode een aantal grote hits, 'Gangsters', 'Stereotype' en 'Ghost Town'. In 1981 stapt Terry Hall samen met bandleden Lynval Golding en Nevile Staple uit de groep en vormen gedrieën Fun Boy Three. Hun eerste succes krijgen ze in 1982 als ze samenwerken met Bananarama, 'It Ain't What You Do It's The Way That You Do It' wordt een hit. Ze maken een aantal singles en twee albums. Dan stopt Fun Boy Three er in 1984 alweer mee. 

In Nederland horen we dan niet zoveel meer van Terry maar hij heeft in verschillende bands gezeten en ook soloalbums gemaakt met wisselend succes. Ondanks dat hij zich er jarenlang tegen heeft verzet kwam er toch een reünie van The Specials in originele bezetting in 2008. Met nog drie originele leden van de band, waaronder Terry en Lynval, kwam er in 2019 een album uit, 'Encore'

Terry is twee keer getrouwd geweest en heeft drie zonen, twee uit zijn eerste huwelijk met Jeanette en een uit zijn tweede huwelijk met Lindy. Terry is op 18 december j.l. overleden na een kort ziekbed. Hij is 63 jaar geworden. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten