vrijdag 23 december 2022

The Neasden queen of soul

Daar was ze dan, in 1982, met een torenhoge suikerspin een gekleed in jaren zestig jurken, de Britse in Neasden geboren Mari Wilson. Zij en haar begeleidingsgroep maakten op Motown-sound geïnspireerde muziek. Haar grootste hit uit die tijd was 'Just What I Always Wanted'.  Tussen 1980 en 1985 maakte ze één album en elf singles. '

Vervolgens richtte Mari zich op liveoptredens. In 1991 kwam er weer een album uit, 'The Rhythm Romance'. De suikerspin was weg, en het album was meer jazz. Pas in 2005 nam ze weer twee nieuwe albums op een soloalbum en het album 'Girl Talk' samen met Barb Jungr en Claire Martin naar aanleiding van de cabaret act waar de drie mee toerden. 

Mari heeft ook de rol gespeeld van Dusty Springfield in 'Dusty-The Musical' en in de door haar geschreven one woman musical 'The Love Thing'. In 2007 begon Mari weer te toeren met haar oude liedjes waarmee ze haar eerste successen behaalde.

Van die periode is een 3 cd boxje verschenen, 'The Neasden Queen Of Soul' met alles wat Mari tussen 1980 en 1985 heeft opgenomen inclusief met wat 2022-remixen. Een mooi boekje erbij waarin Mari je meeneemt naar de begin- en succesjaren. U begrijpt dat ik dat boxje heb aangeschaft. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten