zondag 25 december 2022

Happy vibes week 52

De vijfjarige Ryder Killam woont in Amerika in de staat New England. Net als alle kinderen moet hij naar school. Omdat hij een rolstoel nodig heeft om zich te verplaatsten zijn sommige dingen wat lastiger. 

Eén van die dingen is het wachten op de schoolbus. Ryder kan zich niet haasten en moet al aan het eind van de straat staan voordat de bus komt. Soms moet hij wel tot een kwartier wachten eer de bus er is, ongeacht het weer. 

Zijn vader Tim bedacht om een grote parasol te gebruiken voor als Ryder op de bus wacht, maar dat is niet echt een goede oplossing. Als het kouder wordt en de wind steekt op heeft zo'n parasol niet zoveel zin. Tim en zijn vrouw deden een oproep op Facebook of iemand een idee had. 

Dan McKena van de nabijgelegen middelbare school en zijn veertien leerlingen, tieners, boden aan om voor Ryder een echte houten bushalte te maken: Ryder's bus stop. En zo geschiedde. 

Dit was de laatste zondagse 'happy vibes' blog. Mijn doel was om dit jaar op zondag eens iets positiefs te melden met wat mensen voor elkaar doen. Dit omdat over het algemeen de mensheid nu niet echt vrolijk stemt. Ik hoop dat u het met plezier tot u heeft genomen en voor een moment gedacht heeft dat de vaak kleine gebaren van goede wil een grote impact kunnen hebben. 

Voor komend jaar heb ik wel nagedacht over weer iets wekelijks voor de zondagblogjes, verschillende scenario's passeerden de revue in mijn hoofd, maar ik heb besloten het los te laten. Ik wil mezelf niet teveel vastzetten. En ik laat de 'happy vibes' natuurlijk niet los, God weet hoezeer we het soms nodig hebben. Dus zo nu en dan zal er best wel weer een blogje verschijnen met iets waar u een blij en positief gevoel van zult krijgen. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten