donderdag 1 december 2022

In Memoriam: Christine McVie

Het leven van Christine McVie kan, als je het zo tot je neemt, gezien worden als dat van een echte rockchick. Geplaveid met een hele rij bekende mannen en romances die in het geval van John Mayall voor hem een inspiratiebron was voor verschillende nummers over hun relatie. 

Al heel vroeg in haar leven kwam Christine met muziek en kunst in aanraking, vanaf haar elfde jaar ging ze serieus muziek maken en ook studeerde ze vijf jaar beeldhouwen aan een kunstcollege in Birmingham met als doel kunstonderwijs te gaan geven. In 1965 wordt ze lid van de band Chicken Sack en had met hen in 1968 een wereldwijde hit met het door haar gezongen 'I'd Rather Go Blind'. Als ze haar toekomstige man John McVie leert kennen wordt ze in 1970 lid van de band Fleetwood Mac als keyboardspeler en zangeres. 

Fleetwood Mac staat naast bekend om hun weergaloze oeuvre ook bekend om de relaties en ruzies onderling. Op hun meest gelauwerde album 'Rumours' uit 1977 schrijven en zingen de bandleden hun scheidingen en onderlinge spanningen van zich af. Christine schreef voor dat album o.a. het nummer 'You Make Loving Fun', over haar relatie met de manager van de lichtshow. Het huwelijk van Christine en John eindigde in 1976, maar ze bleef wel zijn naam dragen. 

Door al die persoonlijke malaise fluctueerde het personeelsbestand van de band nogal. Christine was met tussenposen tot 1998 lid, om na een lange pauze in 2014 weer met de band te toeren. Naast haar werk met Chicken Sack en Fleetwood Mac bracht ze ook vier soloalbums uit.

Na haar huwelijk met John trouwde Christine in 1986 met Eddy Quintela van wie ze in 2003 scheidde. Op 30 november j.l. overleed Christine na een kort ziekbed in het ziekenhuis. Ze is 79 jaar geworden. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten