woensdag 4 oktober 2023

De retour à la maison

Aan alles komt een eind, zo ook aan de geweldig leuke dagen in Frankrijk. Na het ontbijt de valiezen weer ingepakt om 13.00 uur namen we afscheid van onze gastheren en nam de reis terug naar huis een aanvang. Het weer was ook wat minder mooi dan de dagen dat we er waren, maar om te reizen is dat prima. Bij de eerste stop om te tanken en een sanitaire stop te maken, was tot drie keer toe de verkeerde pincode ingetikt van het betaalpasje omdat ze dacht dat het toch écht de juiste was. Geblokkeerd, maar er was nog een ander pasje en gelukkig had ik m'n creditcard bij me zodat we bij de tolwegen daarmee konden betalen. 

We zouden langs Parijs moeten, maar werden door Parijs gestuurd waar veel file was, maar ach, zo zie je nog es wat. Nét na Parijs was het weer tijd voor een pitstop voor de inwendige mens met een broodje en een drankje en vanzelfsprekend weer even een plasje. In Frankrijk is dat gewoon gratis. Toen we later in België nogmaals een tank- en plasstop maakte diende je te betalen voor een bezoek aan de retirade, dat geeft niet, maar ik had geen kleingeld. Het bleek dat je contactloos moest betalen, maar dat heb ik, als bejaarde man, van mijn pasje afgehaald. Gelukkig kon het pasje van m'n reisgenoot dat wel, met als gevolg dat ze ook het herentoilet betrad, maar in deze genderfluïde wereld mag dat geen probleem zijn. Wat wel een probleem was, was dat ze het pasje daar had laten liggen. Gelukkig kwam ze er al achter vóór we waren weggereden. De jongeman die de retirade beheerde kwam haar al tegemoet met het pasje in z'n handen.

Ergens in België, vlakbij Antwerpen was het niet zo heel duidelijk welke afslag we moesten nemen naar Rotterdam, maar ik wist zeker dat we goed zaten. Dat bleek niet helemaal juist. We zijn via de havens van Antwerpen gegaan en hebben zodoende en passant er nog een vierde tolweg aan toegevoegd. Uiteindelijk leiden vele wegen naar huis en zijn we beiden weer veilig thuis aangekomen. Daar kwam ik er achter dat ik het licht op mijn slaapkamer was vergeten uit te doen. Die heeft dus al die tijd gebrand, nu ja, zo'n ramp is dat nou ook weer niet. Dan leek het net of er iemand thuis was. 

We kunnen terugkijken op een heerlijk tijd op het Franse platte land, hoewel plat...., het Franse heuvelland dekt beter de lading. We hebben buitengewoon mooi weer gehad, zijn veel buiten geweest. Ik heb heerlijk geslapen met vrij intense dromen, wat ik dan maar toeschrijf aan de locatie en het volledig zen kunnen zijn met lieve vrienden. We zijn door onze gastheren heel goed verzorgd, kortom het was in één woord fantastisch!





 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten