vrijdag 6 oktober 2023

Van de prins wel kwaad

Hoewel als groot nieuws gebracht, met hier en daar zelfs (geveinsde) geschoktheid, zal toch geen weldenkend mens van z'n stoel gevallen zijn vanwege de vondst van de lidmaatschapskaart van de NSDAP, de partij van Adolf Hitler, van prins Bernhard. Voor de goede orde, de oude prins Bernhard, niet zijn kleinzoon, die huisjesmelker met dat gezichtsmeubilair die ook Bernhard heet. Dit omdat er nu een generatie opgroeit die geen idee meer heeft wie d'oude Bernhard was. Enkel het kennelijk wereldvreemde Prins Bernhard Cultuurfonds, in 1940 door Bernhard opgericht, zegt onaangenaam verrast te zijn door de nazipas van hun naamgever.

Iedereen weet dat er voor Bernhard slechts één ding belangrijk was en dat was Bernhard zelf. Alles en iedereen stond in dienst van zijn megalomanische egoïstische opportunistische persoonlijkheid. Het verstandshuwelijk met koningin Juliana was ook louter en alleen ter meerdere eer en glorie van hemzelf. Hij heeft zijn lidmaatschap van de nazipartij in 1936 opgezegd, het jaar waarin hij zich met haar verloofde waarna er na 4 maanden op 7 januari 1937 werd getrouwd. Nou de verhalen kent u allemaal wel, hij heeft o.a. haar ooit willen laten opnemen in een psychiatrische kliniek naar aanleiding van de Greet Hofmans-affaire, die hij nota bene zelf heeft ontboden voor de oogziekte van hun jongste dochter Marijke (later Christina). 

Bernhard heeft vanuit zijn graf nog laten optekenen dat hij nooit lid was geweest van de NSDAP: "Ik kan met mijn hand op de bijbel verklaren: ik was nooit een nazi. Ik heb nooit het partijlidmaatschap betaald heb nooit een lidmaatschapskaart gehad." "Het is duidelijk dat we de prins niet op zijn woord kunnen geloven", zegt Naomi Mestrum, directeur van het CIDI.  Dat we Bernhard niet op zijn woord kunnen geloven is het grootste understatement sinds Noach zei: "Ik geloof dat het gaat regenen." 's Mans leven is geplaveid met leugens en bedrog, denkend boven alles en iedereen te staan. Hoe snel vergeten we de Lockheed affaire, de buitenechtelijke kinderen en dan nu de lidmaatschapskaart van de nazipartij van Adolf Hitler. Ik heb zo het aan zekerheid grenzende vermoeden dat er zoveel meer lijken in de kast nog liggen. Het zal je opa maar zijn. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten