dinsdag 3 oktober 2023

Le deuxième jour

De weergoden of de klimaatverandering zijn/is ons goed gezind (we houden het maar positief), want na een heerlijke nachtrust konden we le petit déjeuner wederom in de tuin nuttigen. Talitha had om 10.00 uur een conference call die ze vanaf het terras met achter zich het wijdse uitzicht heeft gedaan, terwijl wij verderop in de tuin aan de koffie zaten.

Omdat Talitha 's middags nog een call had (het werk als ZZPer gaat gewoon door) zijn we 's morgens naar Cosne-Cours-sur-Loire gereden voor de boodschapjes voor het diner. In eerste instantie wilden we met onze gastheren uit eten gaan als dank voor de fijne dagen, maar de restaurants zijn, net als in Nederland, op maandag gesloten, dus stellen we dat uit naar een keer dineren in Nederland.  

Terug van boodschappen doen natuurlijk lunch, en waar denkt u? Precies in de tuin. Talitha in de tweede call en wij even met boek of blogje schrijvend onder de schaduw van de walnootboom lekker relaxen. Deze manier van leven zou ik aan kunnen wennen, hoor.

Dans l'après-midi zijn we naar het locale tuincentrum gegaan, want er dienen ook in de tuin nog wat puntjes op de i gezet te worden. Daar merkten we hoe heerlijk het vertoeven is in de tuin bij 30 graden, in het dorpje was het bloedverziekend heet.

Er was een planning voor een wandeling, maar de temperatuur en onze laisser-faire modus maakte dat we het ons gemakkelijk maakte in de tuin met een wijntje en wat nourriture à manger avec les doigts.

Rick had zichzelf weer overtroffen met een geweldig lekkere ovenschotel met daarna zelfgemaakte vruchtentaart als dessert. En natuurlijk buiten, alles buiten deze dagen. 's Avonds genoten van de sterrenhemel en het gezelschap. Nu kan het nog, over anderhalve maand komt Sint alweer aan. 😳

Rick is volledig zen 

Lekker lezen, laisser-faire.

Nourriture à manger avec les doigts.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten