zaterdag 28 oktober 2023

Paraplugate

Laat ik voorop vertellen dat ik tegen geweld ben, en hoewel we het steeds meer zien in de samenleving, mag het nooit wennen. Tegelijkertijd is er ook zoiets als het aloude in kruissteek geborduurde spreekwoord 'Wie wind zaait zal storm oogsten'. Ik moest eraan denken toen Forum voor Democratie leider Thierry Baudet met een paraplu op zijn hoofd werd geslagen in het Belgische Gent. Hij was er op missie op uitnodiging van de nationaal conservatieve studentenvereniging Katholiek Vlaams Hoogstudentenverbond om op hun universiteit te komen spreken. 

De titel van de lezing was 'De ondraaglijke onnozelheid van Europa's ondergang', nou ja, dan weet u het wel. De organisatie ging uit van een volle aula, maar de meeste studenten stuurden hun kat (een geweldige Vlaamse uitdrukking wat zoveel betekent als 'schitteren door afwezigheid') "Jullie zijn toch niet gevaccineerd, hoop ik" riep Thierry, "Want dan kunnen jullie geen lid worden van onze partij. Of zeg me gewoon dat het niet zo is, want dan wil ik het niet horen". Hij wil een Vlaamse tak van zijn Forum oprichten. "We willen niet alleen de grootste worden van Nederland, maar van de hele Benelux". En passant lijft hij Wallonië en Luxemburg dus ook maar meteen in. Hij vertelde dat hij met FvD-Vlaanderen naar het Europees Parlement wil trekken. 

De lezing vond na de tik op zijn hoofd dus gewoon doorgang. Niks aan de hand. De tik was gegeven door een Oekraïense man, die er met zo'n twintig anderen stond om Thierry's vergaande sympathie voor de Russische dictator en oorlogsmisdadiger Vladimir Poetin aan te wrijven. Thierry vindt hem naar eigen zeggen 'een prachtvent'. De man die hem met een paraplu op z'n hoofd sloeg riep in het Oekraïens: "Nee tegen fascisme, nee tegen Poetinisme". 

Maar zoals gezegd, de lezing ging gewoon door en dat verwacht je ook van een mannenman als Thierry. Want dit is dezelfde man die vindt: 

"De realiteit is dat vrouwen niet alleen maar met omzichtig “respect” behandeld willen worden door hun sekspartner; dat ze helemaal niet willen dat je hun ‘nee’, hun weerstand respecteert: de realiteit is dat vrouwen overrompeld, overheerst, ja: overmand willen worden."

Een échte vent dus, die Thierry, zo'n vleesetende, barbecueënde, voetbal supportende, vrouwen aan hun haar naar zijn mancave slepende kerel. Maar toch, toen ie weer thuis was bleek het beter om dit incident uit te gaan melken tot de laatste druppel. Alle campagneactiviteiten van Forum voor Democratie liggen stil want iedereen in die partij is blijkbaar compleet van slag door de gebeurtenis. Hij bleek opeens een (lichte) hersenschudding te hebben, waarmee ie toch nog die hele lezing heeft kunnen volbrengen, en is thuis aan het herstellen van de klap waar hij het, volgens de partij, naar omstandigheden, goed maakt. Wat 'n pussy. 



Een aantal betogers tegen de komst van Thierry Baudet in Gent. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten