maandag 2 oktober 2023

La nuit et le premier jour entier

's Avonds nog lang buiten kunnen zitten na het diner onder een werkelijk prachtige sterrenhemel, want er is hier geen lichtvervuiling.

Toen was het tijd om naar bed te gaan en ik heb heerlijk geslapen, volgens Talitha raakte ik het kussen en was weg, dat is niet helemaal zoals ik het beleefd heb, maar wie ben ik om het in twijfel te trekken. 's Morgens dus verkwikt wakker geworden en in de eveneens fantastische gastenbadkamer gedoucht en toilet gemaakt om vervolgens aan te schuiven voor ons petit dejeuner in de tuin. Op 1 oktober moet u rekenen! De opkomende zon over het magistrale uitzicht, er zijn vervelender dingen.

Daarna hebben we door de omgeving gewandeld, het zou een warme dag worden, dus doe je dat het beste in de ochtend. Ons was al aangeraden wandelschoenen mee te nemen omdat de paden onverhard zijn met kiezels en stenen. Het is werkelijk een adembenemende omgeving waar nog absolute stilte heerst.

Terug zijn Chris en ik met de auto naar de lokale, nou ja één dorp verder, supermarkt gegaan om wat boodschappen te doen. Lunchen vanzelfsprekend ook in de tuin, waarbij we de tafel onderwijl op drie plekken hebben neergezet omdat wat schaduw wenselijk was. Lekker met wijn, stokbrood en kaasjes. Veel Franser wordt het niet. 

Omdat veel nog in progress is heb ik samen met Chris een bijdrage kunnen leveren aan het vervolmaken van het interieur door twee kastjes inelkaar te zetten één voor hun slaapkamer en eenzelfde voor het gastenverblijf. Zo heb ik een kleine bijdrage kunnen leveren als dank dat wij hier mogen logeren. Tussendoor natuurlijk fijn in de tuin kunnen zitten. 

Ja, het wordt vast saai om te lezen, maar zeker niet om te doen, ook het voortreffelijke diner gekookt door Rick hebben we genuttigd in de tuin, daarna hebben we een spelletje Scrabble gespeeld en een soort weetspelletje.

U zult begrijpen ik ben volledig in de zenmodus.

Uitzicht vanuit de woonkamer naar de tuin.

Het in elkaar gezette kastje in de master bedroom.

Het in elkaar gezette kastje in het gastenverblijf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten